martin strel 1 Dobra karma

Ločeni Martin Strel o novi poroki: 'Ni se še ...

lockdown, milano, karantena, prazna ulica Svet24.si

Pri nas razglasitev epidemije in "policijska ura,"...

sarec jansa maske sta pf Reporter.si

Zamaskiranca iz pekla spolitizirala epidemijo: ...

Bojana Beović Svet24.si

Bojana Beović: Po številu novookuženih v ...

20200110-00983419 Necenzurirano

Poraz Aleša Hojsa in zmaga za odstavljenega šefa...

Damjan Murko 2 Odkrito.si

Šokantno! Žgala sta se v gozdu!

Najstnica.si

Modni favoriti, ki jih bomo to jesen kopirali od ...

ku
ku
0 18.09.2020 19:03:21

RDEČI ALARM! Bo višja sila res UNIČILA slovensko zabavo v Parizu? Francoske oblasti so odločile, da ...

Profimedia
Ves kolesarski svet je v pričakovanju nedeljskega zaključka Dirke po Franciji, ki se odvija povsem po slovenskih notah.

Primož Roglič čvrsto drži prvo mesto in videti je, da mu je ne more odvzeti več nihče. Če že kdo, potem mu bo prestižno zmago iz rok izpulil drugi Slovenec Tadej Pogačar, ostali so bolj ali manj brez možnosti. Slovensko rajanje v Parizu, na Elizejskih poljanah, pa ne bi bilo popolno brez slovenskih trobojnic in reke slovenskih navijačev. Saj veste, kot leta 2000 v Amsterdamu, pred tremi leti v Istanbulu, pa vsepovsod vmes, po novem tudi v ZDA, v Dallasu in Miamiju, in naposled na pariških cestah.

Dve turistični agenciji, Kompas in Palma, sta napovedala dve letali, skupaj skoraj 400 Slovencev, ki naj bi se v francoski prestolnici pridružili preostalim, ko se na prizorišče dirke podali v lastni režiji, in številnim Slovencem, ki živijo v Franciji. Vsaj tisoč bi jih bilo, tako pa ...


Nič še ni uradnega, informacije se spreminjajo iz ure v uro, tako da bo bržčas odločilen jutrišnji dan. Vendar, francoske oblasti so v svet poslale sporočilo, ki pravi, da so zaradi rekordnega števila okuženih s koronavirusom (v četertek jih je bilo 10.593) v Franciji zaostrili ukrepe. Pariz so razglasili za rdečo cono, posledično pa število gledalcev v ograjenem območju dirke omejili na skopih 5000. Po principu 'kdor prej pride ...'. Ko bo številka zapolnjena, bodo zaprli vrata. Obenem bodo območje zaključnega kroga po cesti Rue de Rivoli, ki poteka ob muzeju Louvre, povsem zaprli za gledalce.

Ali so ti ukrepi dokončni, je vprašanje. Iz Pariza prihaja namreč tudi (nepreverjena) informacija, da ob progi sploh ne bo gledalcev.

Škoda. Ne glede na to, kateri ukrep bo v nedeljo v veljavi, slovenska zabava na Elizejskih poljanah ne bo takšna, kot bi lahko bila. A veselje ob enem največjih športnih dosežkov v zgodovini države, ne bo zato nič manjše. Gremo Rogla, gremo Pogi!

Članki iz rubrike