profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 18.09.2020 18:32:43

Tako se je KALIL ŠAMPION! Kako je Roglič skoke zamenjal za kolo? Kaj se je v resnici dogajalo jeseni leta 2012?

Profimedia
Na UCI-jevi lestvici najboljši kolesar na svetu in vodilni na najbolj prestižni dirki na svetu (Dirki po Franciji), Primož Roglič, se je podpisal pod najbolj noro športno kariero.

Bogdan Fink je zaslužen, da se je nekdanji smučarski skakalec pred približno osmimi leti začel resno ukvarjati s kolesarstvom. Direktor novomeške Adrie Mobil in Dirke po Sloveniji je v intervjuju za MMC povedal, kako jeseni leta 2012 ni bilo videti, da se bo Rogličeva zgodba razpletla tako, kot se je. "Danes je morda vse videti enostavno, takrat pa smo bili le tisti v upravnem odboru kluba in jaz, ki smo verjeli v zgodbo. Dvakrat sem šel k pokrovitelju, Adrii Mobilu, razložiti, zakaj bomo vzeli v ekipo rekreativca. Prepričal sem jih. Bistveno je bilo, da smo poskušali doseči nekaj, kar ni uspelo še nikomur. To je bilo vodilo. Primož je le rekel: 'Jaz bi rad dirkal.' To nam je bilo dovolj in želeli smo narediti nekaj posebnega."

fink
alesfevzer.com


Kot je še pojasnil Fink, je bil Roglič zabaven fant, ki je dobro vplival na klubskem sotekmovalce. "Bil je nekakšen 'funny guy' (zabaven fant). Vedno je naredil kaj takšnega, da so se fantje nasmejali, skrbel je za 'štimungo' na zajtrku, večerji. S svojim delom in vedenjem si je pridobil zaupanje ekipe, ki ga je takoj sprejela medse. Podobno je bilo pri Jumbu Vismi. Je tudi inteligenten. Skratka, ima vse, kar imajo pravi šampioni. Ko je bila v Zagorju slovesnost po njegovi lanski zmagi na Vuelti, je ostal do konca, z vsemi navijači se je fotografiral. Zato ga imajo ljudje radi."

Roglič je preboj v profesionalno kolesarstvo naredil na dirki druge UCI-jeve kategorije Zagreb–Novo mesto, na kateri se je, mimogrede, kalil tudi Tadej Pogačar. "Bilo je leta 2014, na štartu je bilo 200 tekmovalcev. Ker je bil cilj v Novem mestu, se je pričakovalo, da bo Adria Mobil vodila dirko. Na 50. kilometru je ušlo osem kolesarjev, a smo jih kar pustili, da vztrajajo v begu. Od Adrijinih kolesarjev je bil med ubežniki le Primož. V zaključnih krogih je ugnal preostale ubežnike, na moč jih je uničil, brez kakšne taktike. Od takrat je njegova kariera strmo naraščala," je še dejal Fink.

Članki iz rubrike