martin strel 1 Dobra karma

Ločeni Martin Strel o novi poroki: 'Ni se še ...

lockdown, milano, karantena, prazna ulica Svet24.si

Pri nas razglasitev epidemije in "policijska ura,"...

sarec jansa maske sta pf Reporter.si

Zamaskiranca iz pekla spolitizirala epidemijo: ...

Bojana Beović Svet24.si

Bojana Beović: Po številu novookuženih v ...

20200110-00983419 Necenzurirano

Poraz Aleša Hojsa in zmaga za odstavljenega šefa...

Damjan Murko 2 Odkrito.si

Šokantno! Žgala sta se v gozdu!

Njena.si

Do lepo oblikovane ritke z brezplačnim treningom ...

ku
ku
6 18.09.2020 08:13:30

ŠKANDAL na Touru: Direktor Jumbo-Visme razkril, kako so POŠKODOVALI Rogličevo kolo! Kar je sledilo ...

Profimedia
Na dan prihajajo podrobnosti incidenta, zaradi katerega je bil s kolesarske Dirke po Franciji izključen direktor moštva Primoža Rogliča, Jumbo Visme, Nizozemec Merijn Zeeman. Do predstavnika Mednarodne kolesarske zveze se je vedel neprimerno, ker je ta pri pregledu oziroma iskanju napak poškodoval kolo Primoža Rogliča, je sam priznal na Twitterju.

Disciplinski sodnik dirke po Franciji je v četrtek v obrazložitvi izključitve Nizozemca zapisal, da je ta po sredini sedemnajsti etapi napadel, grozil in žalil uradno osebo Mednarodne kolesarske zveze (Uci). Hkrati mu je prisodil 2000 švicarskih frankov kazni (1860 evrov).

Merijn Zeeman je na svojem Twitter profilu razložil potek dogodkov. "Nisem se vedel primerno do osebe, s katero sem se pogovarjal. Komisar Uci je ob pregledu oziroma iskanju napak poškodoval kolo Primoža Rogliča," je zapisal.


"Navkljub temu incidentu bi moral ohraniti mirnost in se spoštljivo pogovoriti s komisarjem. Žal mi je, da tega nisem storil. Nemudoma sem se mu opravičil in komisar je opravičilo sprejel. Sem hudo potrt, vendar naše rumene sanje ostajajo žive," je še dodal.

Incident se je zgodil na cilju sredine etape na Col de la Lozu. Uci je v okviru boja proti tehnološkim prevaram oziroma tako imenovanemu mehanskemu dopingu pregledala 41 koles, od tega prav vsa moštva Jumbo-Visma.

Zeeman bo moral zadnje tri etape dirke po Franciji spremljati z razdalje. Njegov glavni varovanec Primož Roglič medtem ostaja v skupnem vodstvu in ima vse možnosti, da se v rumeni majici zapelje čez Pariz.

Značke: roglič, jumbo

Članki iz rubrike