favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.09.2020 20:15:25

ŠOK! Pomembnega člana ROGLIČEVE EKIPE nagnali s Toura! Razlog pa...

Profimedia
Nizozemec Merijn Zeeman, športni direktor kolesarskega moštva Jumbo-Visma, za katero vozi slovenski zvezdnik Primož Roglič, je bil po poročilu disciplinskega sodnika dirke po Franciji izključen s Toura, potem ko je napadel predstavnika Mednarodne kolesarske zveze (Uci). Tadej Pogačar je po današnji etapi prejel kazen v višini 200 evrov.

Disciplinski sodniki so imeli v današnji 18. etapi ogromno dela pri kaznovanju kolesarjev in športnih direktorjev.

Najvišjo kazen je prejel športni direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman. Kaznovan je bil z izključitvijo s Toura in 2000 švicarskimi franki kazni (1860 evrov), ker je po sredini kraljevski 17. etapi med pregledom koles napadel, grozil in žalil uradno osebo Ucija.

Obenem je bil danes kaznovan tudi Pogačar, ki je bil eden od šestih kolesarjev (Mikel Landa, Wout Van Aert, Alberto Bettiol, Hugh Carthy, Matteo Trentin), ki so prejeli 186 evrov kazni zaradi odvrženih smeti zunaj za to določenega območja.


Še dodatno je bil kaznovan Van Aert (Jumbo-Visma), ki je prejel še 186 evrov kazni, 20 sekund pribitka v skupnem seštevku ter štiri odvzete točke v boju za zeleno in pikčasto majico, potem ko se je v današnji etapi v nasprotju s pravili odrinil od avtomobila.

Danes so kazen 465 evrov prejeli tudi trije kolesarji (Dario Cataldo, Simon Gescke, Christopher Juul-Jensen), ki so na cesto odvrgli smeti, kljub temu da je bilo z njimi vozilo moštva.

Dodatno kazen v višini 186 evrov pa je prejel še Carthy, ki je med etapo uriniral zunaj za to določenega območja.

Valentin Madouas, Jan Hirt in Pierre Rolland so prejeli kazen 186 evrov zaradi predolgega držanja bidonov iz avta svojih moštev. Ista kazen je zaradi tega doletela tudi njihove športne direktorje.

Članki iz rubrike