Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 17.09.2020 19:39:31

Roglič in Pogačar pred osvojitvijo treh od štirih majic

Reuters
Slovenska kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar imata trenutno v lasti dve majici. Tisto najbolj pomembno, rumeno, nosi 30-letni Kisovčan, ki ima v skupnem seštevku 57 sekund prednosti pred mlajšim rojakom. Slednji pa ima v lasti belo majico najboljšega mladega kolesarja. Enemu od Slovencev se obeta tudi pikčasta majica najboljšega hribolazca.

Čeprav je Pogačar (UAE Team Emirates) v današnji etapi izgubil pikčasto majico, pa ima še vedno možnost, da jo v naslednjih dveh etapah dobi nazaj. Ekvadorec Richard Carapaz, lanski zmagovalec Gira, je danes osvojil 42 točk in ima v skupnem seštevku 74 točk. Pogačar je danes na vrhu najbolj strmega klanca ob koncu etape osvojil šest točk in za Ekvadorcem zaostaja za dve točki.

V boju za zmago v razvrstitvi pikčaste majice je le še Roglič (Jumbo-Visma), ki ima 67 točk. Do konca Toura je na voljo še 11 točk za hribolazce. V petkovi etapi od Bourg-en-Bressa do Champagnola bo na voljo le ena za cilj na vzponu četrte kategorije.

Preostale bodo na voljo v kronometru. Najboljši v sobotni, 20. etapi, bo pridobil deset točk, drugi osem, tretji šest, četrti štiri, peti dve, šesti pa eno točko. Ker Carapaz ne velja za najboljšega v vožnji na čas, kolesarje pa čaka zahtevnih 36,2 kilometra, bi lahko Slovenca med seboj odločila tudi vprašanje dobitnika pikčaste majice.


Bolj pomembna je tista rumena za zmagovalca Toura, kjer vajeti v rokah drži Roglič, ki ima 57 sekund naskoka pred Pogačarjem. Slednji pa ima 30 sekund prednosti pred Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom (Astana). Četrti Avstralec Richie Porte v skupnem seštevku zaostaja tri minute in šest sekund.

V razvrstitvi za belo majico najboljšega mladega kolesarja se borita le Pogačar in Španec Enric Mas. Mladi kolesar Movistarja za 21-letnikom s Klanca pri Komendi zaostaja tri minute in 22 sekund.

Nedosegljiva je za oba Slovenca le zelena majica najboljšega sprinterja. A tudi tam sta Pogačar in Roglič visoko uvrščena. Mlajši zaseda osmo mesto (123 točk), starejši rojak pa deseto (101 točka). Vodi pa Irec Sam Bennett (Deceuninck-Quick-step) z 298 točkami, ima pa 52 točk prednosti pred Slovakom Petrom Saganom, ki je to majico doslej osvojil kar sedemkrat.

Sprinterji bodo imeli na voljo še 160 točk v preostalih treh etapah na Touru.

Članki iz rubrike