profimedia-0344545381 Svet24.si

FOTO: Putin družinam mobiliziranih zagotavlja 5 ...

Jasleen Kaur, singh Svet24.si

FOTO: Delavec v sadovnjaku našel trupla ...

Kustrin1 Necenzurirano

Kuštrinovi prvoborci delajo pri zasebnikih

jansa putin re Reporter.si

Izrojena slovenska desnica: kako se Janez Janša ...

olimpija green dragons Ekipa24.si

Bodo Olimpiji odvzeli točke in jo izključili iz ...

teja-kralj Njena.si

Exatlon: Teja v bolečinah, a z veselo novico

vincic Ekipa24.si

Uh, kaj mu počnejo navijači Barce! Slovenskemu ...

ku
ku
2 17.09.2020 11:38:19

VLADA hoče vrniti ROGLIČA IZ MONAKA V SLOVENIJO! Tak je načrt, TOLIKO BI ZASLUŽIL, cifre osupnejo!

Reuters
Bo novi davčni sistem Primoža Rogliča vrnil v Slovenijo?

Tudi v Sloveniji je vedno več uspešnih športnikov, ki so se odločili za selitev v Monako, ki velja za pravo davčno oazo. Tudi Primož Roglič je eden od tistih, ki imajo stalno prebivališče v tej državi. Uradno zaradi boljših pogojev za trening, neuradno zaradi manjših davkov. Da bi država preprečila beg vrhusnkih športnikov, na čelu s Primožem Rogličem, želi rešiti z novimi predlogi davčnih omilitev. 

Pri 24ur so razkrili, da naj bi Primož Roglič letno neuradno zaslužil 3 milijone evrov. Ob aktualni obdavčitvi bi moral ob tem državi plačati 1,5 milijona evrov, po novem predlogu pa okrog 700 tisoč evrov. Kaj pa v Monaku? Tam pd 3 milijonov evrov zaslužka plača približno 24o tisoč evrov davka. 

Ivan Simič, predsednik sveta za debirokratizacijo je prepričan, da bi nov predlog davčne omilitve vrhunske športnike prisilila v razmislek o smiselnosti selitve v tujino. "Veliko delam s športniki in poslovneži, ki gredo v tujino. Tu so velikokrat težave zaradi družin, ki želijo ostati v Sloveniji, kjer je lepo za živeti, kjer so tudi dobre šole in otrokom ne želijo povzročati tega šoka. Prav tako soproge tam nimajo kaj delati, ker so vse njihove prijateljice doma. To moramo znati izkoristiti," je povedal Simič in tako izdelal popoln načrt tudi za Rogličevo vrnitev v Slovenijo.

Članki iz rubrike