nypd, newyorška policija Svet24.si

Novorojenko in dojenčka je zabrisala skozi okno, ...

Lea Sirk Svet24.si

Lea Sirk: Vse na meni je naravno in bo táko tudi ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

2d496e3910d82d75d8c4f2b52ba4fd8b Necenzurirano

Odšel je gradbeni baron, ki je vedel vse o vseh

denar Odkrito.si

10 zanimivosti o denarju

Alja Kapun Njena.si

Igralka Alja Kapun bo četrtič mamica

ku
ku
2 17.09.2020 11:38:19

VLADA hoče vrniti ROGLIČA IZ MONAKA V SLOVENIJO! Tak je načrt, TOLIKO BI ZASLUŽIL, cifre osupnejo!

Reuters
Bo novi davčni sistem Primoža Rogliča vrnil v Slovenijo?

Tudi v Sloveniji je vedno več uspešnih športnikov, ki so se odločili za selitev v Monako, ki velja za pravo davčno oazo. Tudi Primož Roglič je eden od tistih, ki imajo stalno prebivališče v tej državi. Uradno zaradi boljših pogojev za trening, neuradno zaradi manjših davkov. Da bi država preprečila beg vrhusnkih športnikov, na čelu s Primožem Rogličem, želi rešiti z novimi predlogi davčnih omilitev. 

Pri 24ur so razkrili, da naj bi Primož Roglič letno neuradno zaslužil 3 milijone evrov. Ob aktualni obdavčitvi bi moral ob tem državi plačati 1,5 milijona evrov, po novem predlogu pa okrog 700 tisoč evrov. Kaj pa v Monaku? Tam pd 3 milijonov evrov zaslužka plača približno 24o tisoč evrov davka. 

Ivan Simič, predsednik sveta za debirokratizacijo je prepričan, da bi nov predlog davčne omilitve vrhunske športnike prisilila v razmislek o smiselnosti selitve v tujino. "Veliko delam s športniki in poslovneži, ki gredo v tujino. Tu so velikokrat težave zaradi družin, ki želijo ostati v Sloveniji, kjer je lepo za živeti, kjer so tudi dobre šole in otrokom ne želijo povzročati tega šoka. Prav tako soproge tam nimajo kaj delati, ker so vse njihove prijateljice doma. To moramo znati izkoristiti," je povedal Simič in tako izdelal popoln načrt tudi za Rogličevo vrnitev v Slovenijo.

Članki iz rubrike