bik, polzela Svet24.si

FOTO: Podivjan bik v Polzeli poškodoval tri ...

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

ilka hamer Svet24.si

Ilka pogumno stopila pred kamere in navdušila

jansa kucan slapar zupan jadrnica sinji galeb 1993 bobo 4 Reporter.si

Našli smo fotografije, ki dokazujejo, da je ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

marina_tucakovic Odkrito.si

Poslovila se je Marina Tucaković

Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Ekipa24.si

Pester večer Tine MAZE, ki je zaradi ODBOJKE ...

ku
ku
2 17.09.2020 11:38:19

VLADA hoče vrniti ROGLIČA IZ MONAKA V SLOVENIJO! Tak je načrt, TOLIKO BI ZASLUŽIL, cifre osupnejo!

Reuters
Bo novi davčni sistem Primoža Rogliča vrnil v Slovenijo?

Tudi v Sloveniji je vedno več uspešnih športnikov, ki so se odločili za selitev v Monako, ki velja za pravo davčno oazo. Tudi Primož Roglič je eden od tistih, ki imajo stalno prebivališče v tej državi. Uradno zaradi boljših pogojev za trening, neuradno zaradi manjših davkov. Da bi država preprečila beg vrhusnkih športnikov, na čelu s Primožem Rogličem, želi rešiti z novimi predlogi davčnih omilitev. 

Pri 24ur so razkrili, da naj bi Primož Roglič letno neuradno zaslužil 3 milijone evrov. Ob aktualni obdavčitvi bi moral ob tem državi plačati 1,5 milijona evrov, po novem predlogu pa okrog 700 tisoč evrov. Kaj pa v Monaku? Tam pd 3 milijonov evrov zaslužka plača približno 24o tisoč evrov davka. 

Ivan Simič, predsednik sveta za debirokratizacijo je prepričan, da bi nov predlog davčne omilitve vrhunske športnike prisilila v razmislek o smiselnosti selitve v tujino. "Veliko delam s športniki in poslovneži, ki gredo v tujino. Tu so velikokrat težave zaradi družin, ki želijo ostati v Sloveniji, kjer je lepo za živeti, kjer so tudi dobre šole in otrokom ne želijo povzročati tega šoka. Prav tako soproge tam nimajo kaj delati, ker so vse njihove prijateljice doma. To moramo znati izkoristiti," je povedal Simič in tako izdelal popoln načrt tudi za Rogličevo vrnitev v Slovenijo.

Članki iz rubrike