Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
17 16.09.2020 19:21:44

SVINJARIJA NA TOURU! Organizatorji razmišljajo, da bi SLOVENCA prikrajšali ...

Profimedia
Najtežja kolesarska dirka na svetu, Tour de France, se počasi preveša h koncu.

Veliki športni dogodki in uspehi rojakov so Slovence že mnogokrat premamili v nakup turističnih aranžmajev ob ogledih tekem in dirk. Nič drugače ni z Dirko po Franciji, potem ko sta slovenska kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar spisala že tri četrtine velike kolesarske pravljice. V Parizu turistične agencije pričakujejo več sto Slovencev. V skupnem seštevku najboljša kolesarja sta v domovini zagnala veliko evforijo, zato se utegne zgoditi, da bo oba na promenadi na Elizejskih poljanah v Parizu spremljalo več sto rojakov, ko se bosta bržčas povzpela na oder za zmagovalce.
"Letalo se dobro polni. Verjemite. Zanimanja pa je ogromno po celotni Sloveniji, ne le v Zagorju in Komendi, od koder prihajata Roglič in Pogačar," je dejal Jure Uranjek iz Kompasa. Letali Kompasa in Palme imata po njihovih podatkih zmogljivost 189 sedežev, kar za zdaj pomeni 378 sedežev za slovenske navijače. "Skrbi nas le novi koronavirus. In kaj bo o tem porekel NIJZ. Trenutno Francija še ni na rdečem seznamu, lahko pa se zgodi, da bo Francija dala Slovenijo na rdeči seznam. V obeh primerih bomo potnikom seveda vrnili denar," so še dodali na Kompasu. Tudi oni so dobili informacije iz kolesarskih krogov, da bi utegnili organizatorji dirko odpovedati po sobotnem kronometru, kar bi prav tako pomenilo, da potovanje slovenskih navijačev v Pariz odpade.
Torej je jasno, da organizatorji razmišljajo tudi o scenariju, da nedeljske etape, promenade po Elizejskih poljanah, ko se Slovenca, če bosta vzdržala do konca, ne bi mogla na spektakularen način veseliti največjega uspeha v karieri. Skoraj prepričani smo, da če bi bil v igri za skupno zmago Francoz, organizatorji tega ne bi storili. Tako pa ...

Članki iz rubrike