stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
3 16.09.2020 10:35:07

POGAČARJEVA izbranka presenetila! Veliko rivalstvo med Tadejem in Primožem?! Vsi mislijo, da načrtujeta ...

Izbranka Tadeja Pogačarja je spregovorila o slovenskem dvoboju na Dirki po Franciji.

Urška Žigart je znana kot ena od najboljših slovenskih kolesark in tudi kot srčna izbranka Tadeja Pogačarja, ki se na Touru trenutno bori za skupno zmago, ona pa Giru Rosa, ki je ena od najmočnejših dirk v ženski konkurenci. 


Čeprav sta trenutno povezana na daljavo, pa Urška zelo podrobno spremlja Dirko po Franciji. "Vajena sem, da mu gre na dirki dobro, saj vsi vemo, da je odličen kolesar. Izjemno je telesno nadarjen, predvsem pa zna ohranjati mirno glavo, kar mu daje še dodatno prednost. Toda zaradi tega nisem nič manj vesela ali presenečena, ko mu gre dobro ali celo zmaga. To je vedno poseben občutek, sploh na največji dirki na svetu. Je pa res, da tega ne doživljam enako kot ostali kolesarski navdušenci. Tudi njegova družina to doživlja drugače, z veliko ponosa in nepopisne sreče, jaz pa včasih nimam časa, da se taka zmaga oziroma dosežki zares zasidrajo," je v pogovoru za Slovenske novice povedala Urška. 


Kako pa gleda na vroč slovenski dvoboj za sam vrh Dirke po Franciji? "Tadej in Primož se dobro razumeta, sta pa na dirki seveda tekmeca. Kolesarji se med sabo spoštujejo, a mislim, da dejstvo, da sta oba Slovenca, to medsebojno spoštovanje še bolj poudari. Oba sta v svetovnem vrhu kolesarstva in tega se zavedata, oba sta tudi super fanta, ko nista na kolesu, in verjamem, da se bo boj za majico odločil le na kolesu in s pritiski na pedale. Kar se tiče ostalih tekmecev, mislim, da jima je to v prednost, saj tudi če se ničesar ne dogovorita in v resnici ni nobenega zavezništva, vsi mislijo, da je. Če rečeta kaj po naše, ju tako ali tako nihče ne razume. Morda si rečeta, kako lepo je vreme, vsi pa mislijo, da kaj načrtujeta," je razkrila Pogačarjeva srčna izbranka.

Članki iz rubrike