tehtnica Dobra karma

Kaj astrološkim znakom prinaša obdobje Tehtnice ...

kraigher Svet24.si

Ljubljančanka iz New Yorka pred karanteno ...

pocivalsek maska bobo Reporter.si

Ministra Počivalška pičil sršen, zaradi hude ...

dragonja, mejni-prehod, slovensko-hrvaška-meja Svet24.si

Od ponedeljka ob vstopu v Slovenijo v tem primeru ...

20200915-01024654 Necenzurirano

To je poslanec, ki dobiva denar za nič dela

rumena majica Odkrito.si

Pogačar rumeno majico podaril v dobrodelne namene

Mario Galunič Njena.si

Mario Galunič: Vse ženske njegovega življenja

STA
STA
0 16.09.2020 09:26:37

BRUTALNO! Rogliča in Pogačarja čaka KLANEC VSEH KLANCEV, vodilni pa ne more iz svoje kože: V bližini je ...

Najboljše kolesarje na dirki po Franciji danes čaka najtežji preizkus v Alpah. Čeprav bo pot slovenska zvezdnika Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja in ostale konkurente peljala le prek dveh prelazov, bosta skupaj dolga kar 38,6 kilometra. Najbolj zahteven pa bo zaključek, ki predstavlja pravi poligon za boj za skupno zmago na Touru.

Če je bil zaključek 16. etape napoved dogajanja v Alpah, se Rogliču v naslednjih dneh obeta pokrivanje številnih napadov devet let mlajšega Pogačarja, ki kani izkoristiti dobro pripravljenost na svoji prvi francoski pentlji.

Slednji je že v relativno mirni etapi skušal odščipniti kakšno sekundo vodilnemu Rogliču, a mu to na ne ravno zahtevnem terenu ni uspelo. Danes bo imel 21-letnik s Klanca pri Komendi novo priložnost, trasa pa bo precej zahtevnejša.

Na vrsti bo namreč morda celo najtežja etapa letošnjega Toura. Kolesarje čaka 170 kilometrov od Grenobla do prelaza Loze nad smučarskima središčema Meribel in Courchevel. Prvi od dveh vzponov na prelaz Madeleine bo dolg 17,1 kilometra s povprečnim naklonom 8,4 odstotka.Drugi, ciljni vzpon pa je celo 4,4 kilometra daljši in v povprečju nekoliko manj strm (7,8 odstotka). Toda v zadnjih 4,5 kilometra kolesarje čaka zares zahteven odsek, saj se cesta v nekaterih delih pokonci postavi tudi s 24-odstotnim naklonom, povprečno pa se ta giblje okoli 10,5 odstotka. Obenem kolesarje čaka še daljši makadamski odsek za dodatno razburljivost v zadnjem tednu največje kolesarske dirke.

Tudi Roglič se strinja, da bo naslednja etapa najtežja na letošnjem Touru. "Jutri bo na sporedu kraljevska etapa. Je zelo zahtevna in v bližini centra za smučarske skoke," ni mogel iz svoje kože nekdanji smučarski skakalec iz Kisovca, ki je večkrat skakal v bližnjem Courchevelu.

Etapa se bo začela ob 12.30, v cilju pa najboljše kolesarje pričakujejo okoli 17.30.

Članki iz rubrike