Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

tdfu
tdfu
1 16.09.2020 08:25:07

350 METROV!!! Za ROGLIČA navija tudi - OLIMPIJA?!? Ne boste verjeli, Rogličev SOSED je ...

Profimedia & alesfevzer.com
Kakšni dnevi za malo slovensko vas v Zasavju.

V naselju Kisovec v občini Zagorje živi manj kot 2000 ljudi.

Eden teh je Primož Roglič. Primož kdo? Ah, saj se samo šalimo. Saj vsi dobro veste: tisti nekdanji smučarski skakalec, ki piše zgodovino slovenskega športa na novo. Kot - kolesar! Na dirki Tour de France nosi rumeno majico. Še nekaj let nazaj bi nekoga, ki bi napovedal Slovenca v rumeni majici, strpali v ... Zdaj Roglič živi sanje vseh slovenskih kolesarjev. In visoko v zraku nosi zastavo svoje države. Slovenije.

kurez
Jurij Kodrun

Eden tistih, ki živijo v Kisovcu, je tudi Gal Kurež. Gal kdo? No, morda ne veste: tisti nogometaš, ki je v nedeljo na prvoligaški tekmi z Muro postal novi debitant v dresu Olimpije. Številka 390 po vrsti. S svojo živahno predstavo je navdušil številne navijače zeleno-belih. In navsezadnje tudi trenerja Dina Skenderja, ki je po tekmi poudaril: "Gal na treningih dela dobro, pošteno, takšne nogometaše tudi potrebujemo. Potrebujemo to, da iz notranjih rezerv nekdo skoči v igro in naredi razliko. Kurež se je dokazal na treningih, zato sem ga dal v igro. Na treningih je delal res dobro. Ob tem bi rad vsem nogometašem sporočil naslednje: ni pomembno, kako se kdo piše, igrali bodo tisti, ki si bodo to zaslužili na treningih. Kdor se trudi, se mu bo to obrestovalo. Z Galom sem zelo zadovoljen, dobro je odigral."

Zdaj pa zanimivost: Roglič in Kurež sta dejansko - soseda! Kot razkriva Google Maps, ju loči le minuta vožnje z avtom. Ali 350 metrov, če želite.

Ob tem moramo biti pošteni. Športnika sta dejansko iz vasi Strahovlje. Najdete jo tik ob Kisovcu. Tam živi okrog 70 ljudi. Eden bi lahko postal nesmrten z zmago na večnem Touru, drugi je debitiral v dresu slovenskega nogometnega velikana. Le kaj imajo tam v vodi ...

kurez roglic
Google Maps

Članki iz rubrike