pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ue
ue
1 15.09.2020 11:12:55

'Prepričan sem, da je ROGLIČU DANES ŽAL!' Tako pravi mož, ki je nekoč sodeloval z Lanceom ARMSTRONGOM!

Reuters
Komentiral je dogajanje na Touru.

V današnji številki Ekipe SN je razumljivo precej prostora namenjenega Tour de Franceu in zadnjih dneh največje dirke na svetu. Objavljamo izsek iz članka novinarja Mihe Andolška, v katerem je v glavni vlogi Johan Bruyneel:

Tudi številni strokovnjaki so prepričani, da sta prvo in drugo mesto že oddana. In da bo odločitev o zmagovalcu padla na sobotnem kronometru. "Mislim, da ni nihče več sposoben pripraviti kakšnega dolgega napada. Kolesarji vozijo tako hitro, da tega scenarija preprosto ne vidim. Pogačar je imel na Peyresourdu nekaj sreče oziroma več manevrskega prostora, ker je dan prej v vetru izgubil poldrugo minuto. Roglič je takrat pazil predvsem na Bernala in Quintano, ki ju je imel za najresnejša tekmeca. Prepričan sem, da danes Pogačarju ne bi pustili pobegniti. Prepričan sem, da je Rogliču danes žal, da se je takrat osredotočal na Bernala in Quintano, Pogačarju pa pustil, da je povrnil 40 sekund. To se bržkone ne bo več zgodilo in v tej luči pričakujem, da bo o zmagovalcu letošnjega Toura odločal sobotni kronometer," je v podkastu The Move razlagal Johan Bruyneel.



Imeli ga radi ali ne, kontroverzni Belgijec ve, kaj govori. Navsezadnje je kot športni direktor s svojimi kolesarji osvojil devet rumenih majic. In čeprav je bil kasneje skupaj s svojim najslavnejšim varovancem Lanceom Armstrongom doživljenjsko izgnan iz kolesarstva, ga v teh dneh v iskanju strokovnega mnenja še vedno številni pocukajo za rokav. Poleg omenjenega podkasta piše tudi kolumne za enega izmed nizozemskih kolesarskih portalov. Kjer se je seveda dotaknil predvsem neke nizozemske ekipe. "Moji komplimenti Jumbo-Vismi. Kar so prikazali na letošnjem Touru, je brez precedensa. Redko sem videl ekipo, ki deluje tako dobro, toda Primož Roglič zmage vseeno še nima v žepu. Zdaj je postalo jasno, da mu njegov mladi rojak Tadej Pogačar lahko parira. Ko je govora o sami eksplozivnosti, je bela majica celo malce boljša," je zapisal nekdanji športni direktor US Postala, Astane in RadioShacka.

Medtem ko ljubitelji kolesarstva z nestrpnostjo pričakujejo alpsko trilogijo, pa Bruyneel ne pričakuje eksplozije. Ob tem sta za karavano tudi naporna dva tedna dirkanja. "Verjemite mi, da vem, kaj govorim, ko pravim, da zdaj 75 odstotkov karavane razmišlja le še o Parizu. To sem videl na lastne oči v hotelih, v katerih je bilo po več ekip hkrati. Kolesarji so se komaj privlekli na zajtrk. V njihovih očeh ni več ognja, zdi se, da se vse skupaj premika v počasnem posnetku. Razen v ekipi z rumeno majico. Ti so izjemno motivirani in si želijo osvojiti glavno nagrado. In zaradi tega je svežost, tako fizična kot psihična, vedno tako odločilna v tretjem tednu velike dirke. Ta zmagovita miselnost pa je zdaj z Jumbo-Vismo."

Članki iz rubrike