902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Ozadje Andrejeve ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ue
ue
3 12.09.2020 19:29:53

Primož ROGLIČ je bil PRESENEČEN! Po 14. etapi priznal: 'Mislil sem, da ...'

Profimedia
Primož Roglič ostaja v rumeni majici tudi po 14. etapi Toura.

"Zelo težka, hitra etapa. Bora je poskrbela za hud tempo, da so se znebili tekmecev sprinterjev. Zato je bilo za vse nas, ki smo bili tam, zelo težko. Ekipa je ponovno dobro delovala in bili smo v optimalnem položaju, spredaj in smo imeli vse pod nadzorom," je v maternem jeziku zahtevno etapo za organizatorje Toura pokomentiral Roglič.


Favorizirani kolesarji, med njimi tudi Roglič, so pred etapo v izjavah pričakovali, da bo 14. etapo zaznamoval pobeg manjše skupine, ki jo bo glavnina lahko nadzorovala ali pa ji dopustila etapno zmago. "Da, mislil sem, da bo danes lažja etapa, ampak smo šli na polno ves čas. No, vsaj ni trajalo tako dolgo, tudi naša ekipa v tem primeru ni toliko delala v ospredju. Ampak to je Tour de France in še en težek dan je za nami," je dejal malce presenečeni Roglič.

Tretjeuvrščeni v skupni razvrstitvi Egan Bernal je v zaključku poskusil z napadom. "Morali smo garati ves dan, toda fantje so opravili odlično delo, bil sem v odličnem položaju. Ob koncu je bilo v mestu precej ovir, morali smo biti previdni. Jutri nas čaka spet nov izziv, gotovo bo zanimivo. Pazim sicer na tekmece, ampak osredotočen sem predvsem nase in svojo vožnjo," je povedal Roglič.

Članki iz rubrike