Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.08.2020 21:02:10
Deli članek:

Zakaj je ROGLIČ favorit Toura številka ena? ZARADI TEGA! Posnetek in zapis, o katerem govorijo vsi! (video)

Reuters

Primož Roglič ima ob sebi sijajno ekipo.

Wout van Aert je (bil) po ponovnem zagonu kolesarske sezone v izjemni formi. V mesecu avgustu je dobil klasiki Strade Bianche in Milano-Sanremo, na kriteriju Dauphine pa eno izmed etap. Pred prihodom v Nico je postal še belgijski državni prvak v kronometru, tudi na Touru pa bi ta vsestranski kolesar lahko lovil etapne zmage.

Nedeljska je bila denimo ena tistih, ki mu bi bila pisana na kožo. A bržkone najbolj vroči kolesar pokoronskega obdobja je na dirki po Franciji postal - vodonosec. Dobesedno in v prenesenem pomenu. Na francoskih cestah je van Aert v moštvu Jumbo Visma prevzel vlogo pomočnika. Namesto, da bi lovil (etapno) slavo, se je povsem porderil moštvenim ciljem. Nemala žrtev, sploh glede na trenutno formo, vse pa z namenom, da se Primoža Rogliča ali Toma Dumoulina v rumeni majici pripelje v Pariz. V slogu tistega vsi za enega, eden za vse.

Po spletu je tako zaokrožil posnetek, kako se van Aert oprtan z bidoni za moštvene kolege vrača v glavnino. Sijajen je bil pri tem tudi komentar Belgijca, ki kljub novi vlogi ni izgubil smisla za humor. »Kako se ti spremeni življenje v vsega nekaj tednih… Imam pa sijajen jopič, mar ne?«