boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
1 29.08.2020 11:59:22

Ponovno strožja pravila glede okužb na Touru

Profimedia
Po današnjem posredovanju francoskih oblasti bodo na dirki po Franciji kljub vsemu v veljavi strožji ukrepi za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom. Znova je veljavi pravilo, da bo ob dveh pozitivnih primerih v moštvu, ne zgolj med kolesarji, slednje izključeno s Toura, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je v petek sicer omilila svoja pravila glede izključitve ekip z dirke po Franciji, ki bi jo morala zapustiti, če bi bila dva kolesarja pozitivna v razmaku sedmih dni.

Pri Uciju so si po pritožbah ekip in nadaljnjih sestankih prizadevali, da bi bili kolesarji čim bolj izključeni iz enačbe dveh pozitivnih testov v ekipi.

Toda francoska vlada je skupaj z zdravstvenimi oblastmi zaradi vse večjega števila okužb v državi zaostrila pogoje za udeležence dirke po Franciji in znova uvedla prvotno pravilo.

"Ostali bomo pri pravilu dveh okuženih v celotni ekipi v razmaku enega tedna. Odločitev je sprejela vlada," je danes dejal Christian Prudhomme, direktor Toura.



Francoska vlada je po pisanju AFP močno vpeta v dogajanje na dirki po Franciji in bo imela tudi zadnji besedo pri tem, kako daleč bodo lahko prišli kolesarji na poti do Pariza in predvidenega cilja 20. septembra.

Zdaj so moštva še pod večjim pritiskom, da zagotovijo varnost v svojih mehurčkih, ki skupaj s kolesarji in ostalim osebjem štejejo največ 30 oseb.

Dirka po Franciji se bo začela danes v Nici, ki je na epidemiološkem zemljevidu označena z rdečo barvo, enako kot Pariz, kjer je predvideno, da se dirka zaključi čez tri tedne.

V Franciji je za boleznijo covid-19 umrlo več kot 30.000 ljudi, v četrtek pa je bilo tam zaznanih več kot 6000 okužb, kar je najvišja številka od marca.

Članki iz rubrike