favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 06.08.2020 06:36:55

GROZLJIV PADEC nizozemskega kolesarja, v njegovem moštvu pa so ogorčeni: to je bilo KRIMINALNO dejanje! (video)

Kolesarska dirka po Poljski je skoraj točno leto po smrtni nesreči Bjorga Lambrechta doživela nov hud udarec. V sprintu prve etape v Katowicah je Nizozemec Dylan Groenewegen pri hitrosti 80 km/h s komolcem izrinil rojaka Fabia Jakobsena, tako da je padel najprej na ogrado, nato pa z glavo trčil v fotografa.

Sprint je sicer dobil Groenewegen, a so ga nato diskvalificirali, zmago pa pripisali Jakobsenu. Luka Mezgec se je še osmič na tej dirki, na kateri ima dve etapni zmagi, uvrstil med najboljše tri, zasedel je tretje mesto, prehitel ga je še Francoz Marc Sarreau.

"Resno je. Njegovo življenje je ogroženo. Izgubil je ogromno krvi in utrpel številne poškodbe. Predvsem glave in možganov. Osvobodili smo mu dihalne poti, mu dali kisik in potrebna zdravila. Srce deluje normalno," je dejala zdravnica dr. Barbara Jerschina. Nekaj če polnoč so se oglasili tudi pri Jakobsenovi ekipi Deceuninck QuickStep: "Stanje Fabia Jakobsen je resno, a v tem trenutku stabilno. Diagnostnični pregledi niso razkrili poškodb možganov ali hrbtenice, a zaradi teže večih poškodb ga še vedno ohranjajo v komi in ga mora v naslednjih dneh ostati pod skrbnim nadzorom v Vojvodski bolnišnici v Katowicah."

nesreca poljska



So pa bili pri QuickStepu zelo kritični do Groenewegena, in sicer so ga neposredno obtožili kot krivca za ta grozljiv padec. "To ni bilo nič drugega kot kriminalno dejanje, take stvari so v kolesarstvu povsem izginile. Zaradi tega bi moral v zapor," meni Patrick Lefevere, športni direktor ekipe.  Podobnega mnenja je tudi mladi Remco Evenepoel, prvi favorit za skupno zmago na Poljskem: "Groenewegen si zasluži dosmrtno prepoved tekmovanja. Lahko ga je sram," meni belgijski čudežni deček.

Članki iz rubrike