Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 05.08.2020 14:55:20

Slovencu speljal moštvenega kolega: Froome že sestavlja ekipo pomočnikov za naslednjo sezono

Profimedia
Britanski kolesarski zvezdnik Chris Froome je začel sestavljati ekipo, ki mu bo naslednjo sezono pomagala pri novem izzivu, tekmovanju za ekipo Israel Start-Up Nation, v kateri bo lažje kot pri Ineosu napadal zmago na Dirki po Franciji. Kot prvega pomočnika si je izbral Južnoafričana Daryla Impeya, ki je z ekipo podpisal dveletno pogodbo.

Petintridesetletni Impey, zmagovalec Dirke po Avstraliji leta 2018, je letos še moštveni kolega Luke Mezgeca pri ekipi Mitchelton-Scott. Južnoafričan je na Touru že dobil etapo in tudi nosil majico vodilnega v skupnem seštevku.


"Chris me je poklical, mi dejal, da me ceni in zaupa, da me želi ob sebi. Tudi sam želim zapustiti cono udobja, ki mi ga omogoča Mitchelton-Scott, in začeti nekaj na novo, čeprav sem imel v Mitcheltonu veliko uspehov, dobil veliko prijateljev in tudi veliko lepih spominov. Odločitev ni bila lahka, veselim pa se dirk z novimi izzivi in novimi pričakovanji," je za cyclingnews.com dejal Impey.

Strokovnjaki že ugibajo, kdo bo naslednji, ki se bo pridružil Froomu. Pričakovati je kakšnega kolesarja iz njegove zdajšnje ekipe, po sezoni pri Ineosu pogodbe potečejo Michalu Kwiatkowskemu, Gianniju Musconu, Pavlu Sivakovu in še nekaterim drugim zanimivim kolesarjem, ki so že pomagali Froomu pri največjih uspehih.

Značke: kolesarstvo, prestop

Članki iz rubrike