Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 02.08.2020 19:33:29

Colbrelliju druga etapa La Route d'Occitanie

Profimedia
Tudi drugo etapo 44. kolesarske dirke La Route d'Occitanie v Franciji je odločil sprint glavnine. Tokrat ga je dobil italijanski kolesar ekipi Bahrain McLaren Sonny Colbrelli, ki se je oddolžil za poraz v prvi etapi domačinu Bryanu Coquardu, ki se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Tretji je bil še en Italijan Niccolo Bonifazio.

Zvezdnika Kolumbijec Egon Bernal in Britanec Chris Froome, aktualni in nekdanji večkratni zmagovalec Toura, sta tudi tokrat prišla v cilj v glavnini, Bernal v ospredju (12. mesto), Froome pa v ozadju.

V skupnem seštevku vodi Coquard, Colbrelli na drugem mestu zaostaja dve, Italijan Elia Vivinani na tretjem pa deset sekund. Bernal je z zaostankom 16 sekund na 12. mestu.



Zmagovalec štiridnevne dirke, na kateri ni bilo slovenskih tekmovalcev, bo bržkone znan v ponedeljkovi tretji etapi, ki bo vsebovala tri zahtevne vzpone, končala se bo z vzponom na prelaz Beyrede.

Zanimivo bo videti, v kakšni formi so na klancih favoriti, z Bernalom in Froomom naj bi se borili Francoz Thibaut Pinot, Kolumbijec Miguel Angel Lopez, Avstralec Richie Porte, Nizozemec Bauke Mollema in najbrž še kdo od manj znanih tekmovalcev.

Značke: kolesarstvo, francija

Članki iz rubrike