stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
1 30.07.2020 20:15:55

Nove spremembe trase Gira pisane na kožo hribolazcem

alesfevzer.com
Organizatorji kolesarske Dirke po Italiji so potrdili traso tritedenske preizkušnje, ki predvideva dodatno gorsko etapo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Giro je v zadnjih mesecih doživel številne spremembe, med drugim bodo kolesarji dirko začeli na Siciliji in ne na Madžarskem, kot je bilo sprva predvideno.

Že pred meseci so se organizatorji prvih etap v sodelovanju z madžarskimi oblastmi odločili, da začetka v naši vzhodni soseščini, predvidenega za 9. maj, ne bo. Namesto madžarskih etap bodo Giro začeli na Siciliji, kjer bi sicer karavana kolesarjev po sprva predvidenem sporedu dirkala po prihodu z Madžarske.

Prva etapa bo letos kronometer od Monreala do Palerma v dolžini 15 kilometrov, na Siciliji pa kolesarje čaka tudi vzpon na Etno. Novi na trasi sta šesta etapa, ki bo na poti od Castrovillarija do Matere pisana na kožo sprinterjem, in deveta, ko se bodo najboljši hribolazci povzpeli na Roccarso.


Italijanska pentlja, na kateri bo med glavnimi favoriti domačin Vincenzo Nibali, konkurenčna pa utegneta biti predvsem lanski zmagovalec Gira Ekvadorec Richard Carapaz in mladi Belgijec Remco Evenepoel, se bo bržkone razživela v drugi polovici.

Takrat namreč kolesarje v 18. etapi čaka legendarni Stelvio, 25 kilometrov dolg vzpon s povprečnim naklonom 7,5 odstotka, v 20., predzadnji etapi pa zaključek do Sestriera.

Giro se bo začel 3. oktobra, končal pa 25. maja s kronometrom v Milanu.

Značke: italija, giro

Članki iz rubrike