janja-lakner-anžin, boštjan-anžin Dobra karma

Slovenski televizijec v Beogradu na lastni koži ...

Isidro Brito Bruno Svet24.si

To je 20-letnik, ki je zabodel in ubil ...

marta kos anze logar Reporter.si

Zunanji minister Anže Logar zaščitil bivšo ...

neurje Svet24.si

Oranžno opozorilo za zahodno polovico države, ob...

splošna-bolnišnica-murska-sobota, respiratorji, ventilator, zdravstvo-dr Necenzurirano

Scenarij za drugi val katastrofičen, opreme pa ...

IMG_20200723_101912 Odkrito.si

Ivan Gale: Gotovo bom v prihodnosti bolj ...

spela groselj Njena.si

Po nesreči Špela Grošelj spet v akcijo

STA
STA
2 30.07.2020 20:15:55

Nove spremembe trase Gira pisane na kožo hribolazcem

alesfevzer.com
Organizatorji kolesarske Dirke po Italiji so potrdili traso tritedenske preizkušnje, ki predvideva dodatno gorsko etapo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Giro je v zadnjih mesecih doživel številne spremembe, med drugim bodo kolesarji dirko začeli na Siciliji in ne na Madžarskem, kot je bilo sprva predvideno.

Že pred meseci so se organizatorji prvih etap v sodelovanju z madžarskimi oblastmi odločili, da začetka v naši vzhodni soseščini, predvidenega za 9. maj, ne bo. Namesto madžarskih etap bodo Giro začeli na Siciliji, kjer bi sicer karavana kolesarjev po sprva predvidenem sporedu dirkala po prihodu z Madžarske.

Prva etapa bo letos kronometer od Monreala do Palerma v dolžini 15 kilometrov, na Siciliji pa kolesarje čaka tudi vzpon na Etno. Novi na trasi sta šesta etapa, ki bo na poti od Castrovillarija do Matere pisana na kožo sprinterjem, in deveta, ko se bodo najboljši hribolazci povzpeli na Roccarso.


Italijanska pentlja, na kateri bo med glavnimi favoriti domačin Vincenzo Nibali, konkurenčna pa utegneta biti predvsem lanski zmagovalec Gira Ekvadorec Richard Carapaz in mladi Belgijec Remco Evenepoel, se bo bržkone razživela v drugi polovici.

Takrat namreč kolesarje v 18. etapi čaka legendarni Stelvio, 25 kilometrov dolg vzpon s povprečnim naklonom 7,5 odstotka, v 20., predzadnji etapi pa zaključek do Sestriera.

Giro se bo začel 3. oktobra, končal pa 25. maja s kronometrom v Milanu.

Značke: italija, giro

Članki iz rubrike