nypd, newyorška policija Svet24.si

Novorojenko in dojenčka je zabrisala skozi okno, ...

Lea Sirk Svet24.si

Lea Sirk: Vse na meni je naravno in bo táko tudi ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

2d496e3910d82d75d8c4f2b52ba4fd8b Necenzurirano

Odšel je gradbeni baron, ki je vedel vse o vseh

denar Odkrito.si

10 zanimivosti o denarju

NASLOVNA Odkrito.si

KVIZ TEDNA

STA
STA
0 28.07.2020 19:02:09

GROZNA NESREČA Rogličevega moštvenega kolega! Po tem HUDEM padcu ostal brez prsta! (VIDEO)

screenshot
Z zmago Avstrijca Felixa Grossschartnerja se je začela petetapna kolesarska dirka po španski pokrajini Burgos, prva za poklicne kolesarje po izbruhu pandemije covida-19 oziroma po skoraj petmesečnem premoru.

Slovenskih predstavnikov ni bilo na startu, uvodno etapo pa so zaznamovali padci in težja poškodba Nizozemca Gijsa Leemreizeja. Član Jumbo Visme je ob padcu ostal brez prsta na roki, njegovo moštvo pa je sporočilo, da je Nizozemec že v bolnišnici, kjer mu bodo poskušali plastični kirurgi rešiti prst. Padec se je zgodil dobrih 50 kilometrov pred ciljem, ko je imela glavnina visoko hitrost. Poleg Leemreizeja je pri tem odstopil tudi Kolumbijec Sebastian Henao.

Leemreize velja za enega najbolj nadarjenih kolesarjev na svetu. Pri dvajsetih letih je z Vismo podpisal pogodbo do leta 2024.

Dirka po Burgosu je bila v prejšnjih letih ena od generalk za Vuelto po Španiji, letos pa je prva za profesionalne kolesarje po koronski krizi oziroma po dirki Pariz–Nica, ki je bila zaradi izbruha novega koronavirusa prekinjena etapo pred koncem. Udeleženih je 15 poklicnih ekip, med katerimi pa ni največjih zvezdnikov, saj so ti večinoma na višinskih pripravah za francoski Tour, ki se bo začel konec avgusta.

Kolesarji so se morali držati strogega zdravstvenega protokola. Na startu v središču Burgosa ni bilo gledalcev, vsi kolesarji so imeli na začetku maske na obrazu, pred dirko pa so morali tudi na zdravniški pregled. Podelitev je potekala prav tako brez gledalcev, vsi udeleženci pa so pri tem nosili maske in rokavice.Šestindvajsetletni član Bora-Hansgrohe je dirko dobil na zaključnem vzponu na observatorij pri Burgosu. Skozi cilj je prišel z osmimi sekundami prednosti pred domačinom Alejandrom Valverdejem, tretji pa je bil Belgijec Remco Evenepoel.

Grossschartner je povedal, da so mu vetrovne razmere ustrezale. "V zaključek etape sem prišel svež. Ni mi bilo vroče, tako da sem lahko napadel na vso moč," je dejal po zmagi.


Dirka se bo končala v soboto, v sredo pa je na sporedu še ena ravninska etapa, ki se bo najverjetneje odločala z zaključnim sprintom.

Posnetek padca nesrečnega Nizozemca si oglejte spodaj,  fotografijo od blizu pa na tej povezavi


Članki iz rubrike