janja-lakner-anžin, boštjan-anžin Dobra karma

Slovenski televizijec v Beogradu na lastni koži ...

astrologija horoskop znaki Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 3. avgusta

peter ceferin pl Reporter.si

Megaškandal slovenskega pravosodja: odvetnik ...

neurje Svet24.si

Oranžno opozorilo za zahodno polovico države, ob...

splošna-bolnišnica-murska-sobota, respiratorji, ventilator, zdravstvo-dr Necenzurirano

Scenarij za drugi val katastrofičen, opreme pa ...

Rajko Dujmić Odkrito.si

Nekdanji vodja Novih Fosilov še vedno v komi

spela groselj Njena.si

Po nesreči Špela Grošelj spet v akcijo

STA
STA
0 21.07.2020 17:20:49

Zanardi premeščen v posebni rehabilitacijski center

Profimedia
Nekdanjega dirkača formule 1 in serije cart ter uspešnega paraolimpijca Alessandra Zanardija so danes zaradi izboljšanja splošne klinične slike preselili v poseben nevrološko-rehabilitacijski center, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki navaja zdravnike iz bolnišnice v Sieni.

"Zaradi kardio-dihalne stabilnosti ter boljšega splošnega kliničnega stanja in nevrološke slike smo Zanardiju omogočili premestitev v specializiran rehabilitacijski center," so sporočili iz bolnišnice Santa Maria della Scotte.

Nekdanji dirkač in odlični paraolimpijec se je hudo poškodoval v nesreči s kolesom na ročni pogon 19. junija, v bolnišnici v Sieni pa je moral prestati tri operacije.

Zanardi je v svetu športa znan kot velik borec, ki se nikoli ne preda. Kot dirkač ameriške serije cart je leta 2001 na nemškem Lausitzringu preživel hudo nesrečo, v kateri je po trčenju z enim od tekmecev pri veliki hitrosti ostal brez obeh nog.

Po dolgotrajnem okrevanju se je vrnil v druge kategorije dirkalnega športa, je pa tudi zamenjal športno panogo in zelo uspešno tekmoval s kolesom na ročni pogon. Na paraolimpijskih igrah v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016 je osvojil šest kolajn, od tega štiri zlate.

Članki iz rubrike