nypd, newyorška policija Svet24.si

Novorojenko in dojenčka je zabrisala skozi okno, ...

Lea Sirk Svet24.si

Lea Sirk: Vse na meni je naravno in bo táko tudi ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

2d496e3910d82d75d8c4f2b52ba4fd8b Necenzurirano

Odšel je gradbeni baron, ki je vedel vse o vseh

denar Odkrito.si

10 zanimivosti o denarju

Alja Kapun Njena.si

Igralka Alja Kapun bo četrtič mamica

STA
STA
0 06.07.2020 18:31:29

EVROPSKO PRVENSTVO avgusta v Plouayu

Profimedia
Evropska kolesarska zveza (UEC) je sporočila, da bo evropsko prvenstvo potekalo letos avgusta v francoskem mestu Plouay. Tekmovanje bi po prvotnem načrtu moral septembra gostiti italijanski Trento, vendar so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na leto 2021. Zdaj je krovna zveza našla nadomestnega prireditelja za letošnje EP.

Kot je sporočila zveza, bo EP v cestnem kolesarstvu potekalo med 24. in 28. avgustom v Plouayju. Do dogovora so pri UEC prišli po sodelovanju s francosko kolesarsko zvezo in lokalnimi oblastmi v tem kraju, ki je sicer močno povezan s kolesarstvom.

Podrobnosti tekmovanja še niso določene, UEC pa je že sporočila, da bodo predvidoma najprej na sporedu vožnje na čas, potem pa še cestne dirke, najmočnejša v moški konkurenci elite je predvidena za 26. avgust. S tem datumom so se prilagodili koledarjem večine evropskih zvez, ki bodo 23. avgusta izvedle državna prvenstva, obenem pa omogočili tekmovalcem, da po dirki odpotujejo na start dirke po Franciji.

"Dogajanje je izjemno težko zaradi posledic covida-19. To, da bomo lahko izpeljali EP, je nedvomno izjemen dosežek, na katerega smo lahko ponosni. Nenehno smo si prizadevali, da bi rešili kar največ tekmovanj, po prestavitvi tekmovanja v Trentu pa smo storili vse, da ne bi izgubili tako velike tekme," je ob novici o EP v Franciji dejal Rocco Cattaneo, predsednik UEC.

Značke: kolesarstvo, ep

Članki iz rubrike