janja-lakner-anžin, boštjan-anžin Dobra karma

Slovenski televizijec v Beogradu na lastni koži ...

Isidro Brito Bruno Svet24.si

To je 20-letnik, ki je zabodel in ubil ...

peter ceferin pl Reporter.si

Megaškandal slovenskega pravosodja: odvetnik ...

neurje Svet24.si

Oranžno opozorilo za zahodno polovico države, ob...

splošna-bolnišnica-murska-sobota, respiratorji, ventilator, zdravstvo-dr Necenzurirano

Scenarij za drugi val katastrofičen, opreme pa ...

img-20200728-wa0014_A2P7VxD Odkrito.si

»To je prava balkanska celulitična rit!«

spela groselj Njena.si

Po nesreči Špela Grošelj spet v akcijo

STA
STA
0 06.07.2020 18:31:29

EVROPSKO PRVENSTVO avgusta v Plouayu

Profimedia
Evropska kolesarska zveza (UEC) je sporočila, da bo evropsko prvenstvo potekalo letos avgusta v francoskem mestu Plouay. Tekmovanje bi po prvotnem načrtu moral septembra gostiti italijanski Trento, vendar so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na leto 2021. Zdaj je krovna zveza našla nadomestnega prireditelja za letošnje EP.

Kot je sporočila zveza, bo EP v cestnem kolesarstvu potekalo med 24. in 28. avgustom v Plouayju. Do dogovora so pri UEC prišli po sodelovanju s francosko kolesarsko zvezo in lokalnimi oblastmi v tem kraju, ki je sicer močno povezan s kolesarstvom.

Podrobnosti tekmovanja še niso določene, UEC pa je že sporočila, da bodo predvidoma najprej na sporedu vožnje na čas, potem pa še cestne dirke, najmočnejša v moški konkurenci elite je predvidena za 26. avgust. S tem datumom so se prilagodili koledarjem večine evropskih zvez, ki bodo 23. avgusta izvedle državna prvenstva, obenem pa omogočili tekmovalcem, da po dirki odpotujejo na start dirke po Franciji.

"Dogajanje je izjemno težko zaradi posledic covida-19. To, da bomo lahko izpeljali EP, je nedvomno izjemen dosežek, na katerega smo lahko ponosni. Nenehno smo si prizadevali, da bi rešili kar največ tekmovanj, po prestavitvi tekmovanja v Trentu pa smo storili vse, da ne bi izgubili tako velike tekme," je ob novici o EP v Franciji dejal Rocco Cattaneo, predsednik UEC.

Značke: kolesarstvo, ep

Članki iz rubrike