bogataš Dobra karma

Ob smrti z Zemlje ne bomo nič odnesli - nanjo ...

naya-rivera, avtomobil, izginotje Svet24.si

Med iskalno akcijo za pogrešano igralko naleteli ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

aleš hojs, janez janša, igor bavčar Svet24.si

Pravljica iz kraljestva Trstenjakove o ...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

STA
STA
0 27.06.2020 20:40:17

Brez Rogliča in Dumoulina na SP v kronometru

Profimedia
Člani moštva Jumbo-Visma, ki bodo nastopili na dirki po Franciji, med njimi tudi slovenski as Primož Roglič, ne bodo nastopili na svetovnem prvenstvu v kronometru, poroča nizozemski kolesarski portal Wielerflits. Po potrjenem programu SP v cestnem kolesarstvu se namreč datum preizkušnje, 20. september, prekriva z zadnjo etapo Toura.

Moštvo Jumbo-Visme je za omenjeni nizozemski medij potrdilo, da svojih zvezdnikov ob zasledovanju letošnjih ciljev na touru ne bo žrtvovalo za nastopanje v Švici.

Odločitev je prišla po tem, ko so organizatorji v sodelovanju z Mednarodno kolesarsko zvezo (Uci) potrdili nespremenjen spored SP v Švici v Aigleju in Martignyju. Potekalo bo med 20. in 27. septembrom, težavo pa moštvom predstavlja datum preizkušnje v vožnji na čas, ki bo prvi dan prvenstva.


Več moštev, vključno z Jumbo-Vismo, je pričakovalo, da bodo organizatorji in Uci na prvi dan SP prestavili mešano ekipno preizkušnjo, moško pa organizirali 23. septembra, a se to ni zgodilo.

Iz nizozemskega moštva so Wielerflitsu sporočili, da njihova največja orožja v vožnji na čas, Nizozemca Tom Dumoulin in Wout van Aert, Roglič in večkratni svetovni prvak Nemec Tony Martin, na prvenstvu 20. septembra ne bodo nastopili, četudi bodo izbrani v svoje reprezentance.

Lahko pa bodo nastopili na cestni preizkušnji, ki bo 27. septembra.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike