mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 27.06.2020 20:40:17

Brez Rogliča in Dumoulina na SP v kronometru

Profimedia
Člani moštva Jumbo-Visma, ki bodo nastopili na dirki po Franciji, med njimi tudi slovenski as Primož Roglič, ne bodo nastopili na svetovnem prvenstvu v kronometru, poroča nizozemski kolesarski portal Wielerflits. Po potrjenem programu SP v cestnem kolesarstvu se namreč datum preizkušnje, 20. september, prekriva z zadnjo etapo Toura.

Moštvo Jumbo-Visme je za omenjeni nizozemski medij potrdilo, da svojih zvezdnikov ob zasledovanju letošnjih ciljev na touru ne bo žrtvovalo za nastopanje v Švici.

Odločitev je prišla po tem, ko so organizatorji v sodelovanju z Mednarodno kolesarsko zvezo (Uci) potrdili nespremenjen spored SP v Švici v Aigleju in Martignyju. Potekalo bo med 20. in 27. septembrom, težavo pa moštvom predstavlja datum preizkušnje v vožnji na čas, ki bo prvi dan prvenstva.


Več moštev, vključno z Jumbo-Vismo, je pričakovalo, da bodo organizatorji in Uci na prvi dan SP prestavili mešano ekipno preizkušnjo, moško pa organizirali 23. septembra, a se to ni zgodilo.

Iz nizozemskega moštva so Wielerflitsu sporočili, da njihova največja orožja v vožnji na čas, Nizozemca Tom Dumoulin in Wout van Aert, Roglič in večkratni svetovni prvak Nemec Tony Martin, na prvenstvu 20. septembra ne bodo nastopili, četudi bodo izbrani v svoje reprezentance.

Lahko pa bodo nastopili na cestni preizkušnji, ki bo 27. septembra.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike