mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 21.06.2020 21:22:46

Primož Roglič daleč od tega, da bi se najbolje počutil

Profimedia
Slovenski kolesar Primož Roglič se je na Ambrožu pod Krvavcem veselil svojega prvega naslova državnega prvaka.

Po eni najbolj kakovostnih dirk na slovenskih tleh, s številnimi kolesarji s pogodbami v svetovni seriji kolesarstva, je pohvalil svojega največjega konkurenta Tadeja Pogačarja, s katerim sta obračunala za zmago na zahtevnem vzponu.

"To je bil težek boj s Tadejem. Pokazal je, da je izjemen talent in odlično pripravljen, saj je letos dobil nekaj dirk. Vesel sem, da sem se lahko na koncu veselil jaz," je po dirki, dolgi 146 kilometrov, dejal najboljši kolesar lestvice Mednarodne kolesarske zveze.

Za zmago je dobil 100 točk za lestvico, dobil pa je tudi potrditev, da je v dobri formi. "Sem zadovoljen s formo. Daleč od tega, da bi se najbolje počutil. To se ne. Ampak nobeni zmagi se ne gleda v zobe. Super je," je dodal 30-letni Kisovčan, ki je letos prvič tekmovalno poganjal pedale.

"Precej težko je bilo, sploh z vidika, da je bila to moja prva dirka. To je bil kar izziv. Vsi poznamo ta klanec. Je zelo neugoden, težek, in srečen sem, da sem na koncu zmagal," je z nasmehom na obrazu razlagal državni prvak, ki je bil zadovoljen s potekom preizkušnje, saj ni prišlo do prevelike selekcije pred zadnjim vzponom.

"Se je izšlo tako, kot sem si želel. Že pobeg smo kontrolirali. Na koncu pa vedno pride do poštenega boja. Klanec je dovolj težek, prostora je dovolj za vsakega, ki ima še kaj moči," je za konec dejal Roglič, ki je pohvalil številne navijače, ki so si tudi v zahtevnih vremenskih razmerah vzeli čas za ogled cestne dirke DP.

Z razpletom je bil zadovoljen tudi Pogačar, član UAE Team Emirates, čeprav je v tretjem krogu doživel manjšo nesrečo. "Do zaključnega vzpona je bilo vse normalno, razen to, da sem v tretjem krogu padel in menjal kolo. Potem pa zaključni vzpon na nož. Z Rogličem sva se kar dobro borila in na koncu je zmagal najboljši," je priznal 21-letnik, ki ga poškodba, kot pravi, ni ovirala.

V boju z Rogličem dolgo ni vedel, kako se bo izšlo, na koncu pa je bil v sprintu močnejši izkušenejši slovenski as. "Dolgo se ni vedelo, kdo je močnejši. Res sva šla složno proti cilju. V zadnjih 500 metrih je napadel in bil premočan zame. Zelo močna konkurenca je bila. Na koncu smo imeli vsi enako za prevozit, naredili smo si težko dirko. V zaključnem vzponu pa je šlo na vse ali nič," je dirko opisal Pogačar.

Tudi on se je zahvalil vsem navijačem za podporo. "Na državnem prvenstvu res nismo vajeni toliko ljudi. Meni je bilo v veselje voziti. Končno smo začeli dirkati. In ne glede na rezultat sem srečen, da smo končno lahko nadaljevali sezono," je sklenil lani tretji z dirke po Španiji.

Glede na napovedi je bilo več pričakovati od ekipe Bahrain McLaren, ki je imela številčno premoč proti ostalim tekmecem. Toda stvari so se razpletle drugače od njihovih pričakovanj, kar je na koncu povzel tretjeuvrščeni Matej Mohorič.

"V bistvu smo pričakovali, da se bo trasa izkazala za bolj selektivno, a se je na koncu izkazala za lahko. V prvem krogu smo želeli napraviti selekcijo, vendar se to ni zgodilo in smo nehali poskušati, da smo dali priložnost Janu Tratniku. Pa je bil tudi v glavnini prevelik interes, da pride skupina skupaj na zadnji vzpon," je razložil državni prvak iz leta 2018.

O konkurenci ni izgubljal veliko besed. "Vemo, da sta Primož in Tadej premočna, da bi se borili za zmago. Toda vseeno nam je uspelo osvojiti tretje mesto, a z grenkim priokusom," je priznal Mohorič, ki ga kmalu čakajo ekipne priprave za sezono na mednarodni ravni. Zaradi tega bo tudi izpustil državno prvenstvo v vožnji na čas, ki bo na sporedu v nedeljo, 28. junija, z gorskim kronometrom na Pokljuko.

Tam bosta nastopila tudi Roglič in Pogačar, ki bo poskušal ubraniti naslov lanskega prvaka.

Članki iz rubrike