janja-lakner-anžin, boštjan-anžin Dobra karma

Slovenski televizijec v Beogradu na lastni koži ...

Isidro Brito Bruno Svet24.si

To je 20-letnik, ki je zabodel in ubil ...

peter ceferin pl Reporter.si

Megaškandal slovenskega pravosodja: odvetnik ...

neurje Svet24.si

Oranžno opozorilo za zahodno polovico države, ob...

splošna-bolnišnica-murska-sobota, respiratorji, ventilator, zdravstvo-dr Necenzurirano

Scenarij za drugi val katastrofičen, opreme pa ...

img-20200728-wa0014_A2P7VxD Odkrito.si

»To je prava balkanska celulitična rit!«

spela groselj Njena.si

Po nesreči Špela Grošelj spet v akcijo

sta
sta
0 20.06.2020 14:32:05

V času koronakrize 90 odstotkov manj dopinških testov v kolesarstvu

Kolesarska protidopinška fundacija (CADF) je na svoji spletni strani sporočila, da je v prvih mesecih po zaprtju državnih meja zaradi novega koronavirusa opravila 90 odstotkov manj dopinških testov, poroča spletni portal Cyclingnews.

V izjavi za javnost so iz CADF sporočili, da so morali zaradi zaprtja meja v državah, kjer so nastanjeni profesionalni kolesarji, korenito zmanjšati številne aktivnosti v zvezi z dopinškimi kontrolami.

Ta številka je kar se tiče dopinških testov zunaj tekmovanj blizu 90 odstotkov manjša, so sporočili, a dodali, da so vseeno zbrali toliko testov kot vse predstavnice znotraj Nacionalnih protidopinških organizacij (Nado).

Pri CADF so sporočili, da so posledično pripravili seznam prioritetnih kolesarjev na najvišji ravni, ki bodo pred začetkom sezone podvrženi temeljitemu preverjanju. Prvotni sistem testiranj pa se po njihovih navedbah počasi znova postavlja na svoje mesto v državah, kjer je dovoljeno prehajanje meja.


Poročilo iz leta 2019, ki so ga pri fundaciji ob tem objavili, pravi, da so lani opravili 7629 testov zunaj tekmovanj, od tega 6721 med profesionalnimi kolesarji. V času tekmovanj pa so opravili 14.333 testiranj.

V letu 2020 so doslej skupaj zbrali 2200 vzorcev, preden so zaradi novega koronavirusa prekinili tekmovalno sezono na najvišji ravni kolesarstva.

Manjše število testov bo imelo tudi finančni vpliv na fundacijo, saj sredstva črpa predvsem od tekmovanj samih, profesionalnih ekip in Mednarodne kolesarske zveze (Uci).

V letu 2019 so iz teh naslovov pridobili nekaj več kot sedem milijonov evrov za normalno delovanje fundacije.

Značke: kolesarstvo, doping

Članki iz rubrike