Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 12.06.2020 19:11:04

Vuelta predstavila zelo zahtevno traso

Profimedia
Organizatorji kolesarske dirke po Španiji so predstavili traso letošnje preizkušnje. Za zdaj še ni jasno, ali bo slovenski as Primož Roglič branil skupno zmago, je pa trasa pisana na kožo hribolazcem, medtem ko bodo sprinterji predvidoma imeli le štiri priložnosti za etapne zmage.

Po odpovedi začetka Vuelte na Nizozemskem se bo španska pentlja začela v Baskiji. Uradni začetek bo v Irunu. Namesto na Portugalsko, ki se je zaradi novega koronavirusa odrekla organizaciji treh etap, pa bodo kolesarji zavili v Pueblo de Sanabrio in Salamanco.

Prav 15. etapa od Mosa do Pueblo de Sanabrie bo najdaljša na Vuelti z 234,6 kilometra. Skupaj bodo kolesarji morali premagati 2892,2 kilometra. Med 18 etapami jih je sedem označenih kot gorskih, šest je hribovitih, sprinterji bodo imeli na voljo štiri ravninske etape, na sporedu pa bo še vožnja na čas v 13. etapi, ki bo dolga 33,7 kilometra.


Petinsedemdeseta izvedba dirke po Španiji se bo začela 20. oktobra, končala pa 8. novembra v Madridu, v delu dirke pa se bo prekrivala z italijanskim Girom (3. - 25. oktober).

Lansko Vuelto je dobil Primož Roglič, ki je s tem Sloveniji prikolesaril prvo zmago na največjih etapnih dirkah. Tretji je bil Tadej Pogačar, ki je obenem osvojil še majico najboljšega mladega kolesarja.

Oba sta letošnje cilje prilagodila nastopu na dirki po Franciji, ki bo na sporedu med 29. avgustom in 20. septembrom.

Značke: španija, vuelta

Članki iz rubrike