Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
1 02.06.2020 16:33:07

Tadej Pogačar za Cyclingnews: Od mene na Touru ne pričakujejo veliko, toda če bomo dirkali, bo to ...

Profimedia
Mladi slovenski kolesar Tadej Pogačar je v intervjuju za spletni portal Cyclingnews pojasnil, s kakšnimi načrti odhaja na Dirko po Franciji.

Po izjemni sezoni 2019, ko je med kolesarsko elito zabeležil številne vidne rezultate, največjega med njimi s tretjim mestom na Dirki po Španiji, Pogačar ni več zgolj mladi talent. V karavani velja za kolesarja, ki se bori za najvišja mesta na največjih dirkah.

Ravno zato bo njegov prvi nastop na Touru pod posebnim drobnogledom. A Pogačar je v intervjuju za Cyclingnews dejal, da na njegovih ramenih ne bo nikakršnega pritiska. "Pričakovanj bo manj, kot če bi kolesarili vso sezono. Ljudje ne pričakujejo veliko od mene po pandemiji. Nekateri niti ne verjamejo, da bomo sploh kolesarili na Touru," je dejal 21-letnik.

Letos je bil eden redkih vrhunskih kolesarjev, ki so sezono že začeli, prekinitev pa je prišla na Dirki po Združenih arabskih emiratih, ki jo je končal na drugem mestu. O nadaljevanju tekmovalnega obdobja 2020 razmišlja s trezno glavo.


"Vse je v zraku. Toda če bomo izpeljali Tour, je prehitro, da bi govoril o rezultatih. Če bomo dirkali, bo že to velika zmaga. Predstavljam si, da se bom ustrezno pripravil in se potrudil po najboljših močeh, o rezultatih pa ni mogoče govoriti," je dodal Pogačar, ki je izpostavil, da bo večina velikih imen priprave v letošnji sezoni podredila predvsem Touru. Razlog za to pa je zgoščen ritem dirk in njihovo prekrivanje v sporedu Mednarodne kolesarske zveze.

Mladi kolesar UAE Team Emirates, s katerimi je podaljšal pogodbo vse do konca leta 2024, bo sezono po vsej verjetnosti nadaljeval v Italiji, kjer bodo z moštvom predvidoma opravili višinske priprave v Sestrieru.

"Ni še 100-odstotno gotovo, toda najbrž se bom udeležil tekme Strade Bianche 1. avgusta, potem pa se bom udeležil bodisi Dirke po Lombardiji bodisi Milano-San Remo. V načrtu je nato Kriterij Dauphine, po Touru pa nastop na svetovnem prvenstvu," je razkril Pogačar, letos zmagovalec Dirke po Valencii.

Zaključil je, da z moštvom doslej še niso sprejeli uradne odločitve, kje bo v letošnji sezoni dirkal.

Članki iz rubrike