Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

sta
sta
0 27.04.2020 20:14:13

Stota izvedba dirke po Kataloniji bo leta 2021

Reuters
Stota izvedba kolesarske dirke po Kataloniji, ki bi morala potekati letos med 23. in 29. marcem, a je bila zaradi pandemije novega koronavirusa prvotno prestavljena, bo zdaj na sporedu prihodnje leto. Novi datum jubilejne dirke je od 22. do 28. marca, so sporočili organizatorji.

"Stota izvedba kolesarske dirke po Kataloniji bo potekala zadnji teden marca 2021. Po tem, ko smo preučili kolesarski koledar za letošnje leto, ki ga je močno preoblikovala pandemija novega koronavirusa, smo smo se odločili, da dirke letos ne bo. Cilj je, da dirko izpeljemo leta 2021," so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji.

Direktor dirke Ruben Paris je zapisal, da je trenutno glavna prioriteta boj proti sars-cov-2 in njegovi nadaljnji širitvi.

"Moramo ostati pozitivni. Prepričani smo, da se bo čakanje obrestovalo. Čeprav dirke letos ne bo, bo drugo leto še vedno šlo za stoto izvedbo. To je za nas poseben mejnik, ki sta ga, če pogledamo večetapne dirke, presegli le dirki po Franciji in Italiji," je še dodal Paris.

Dirka po Kataloniji je bila prvič leta 1911, od leta 1939, ko se je končala španska državljanska vojna, pa je dirka potekala nepretrgoma vsako leto.

Članki iz rubrike