Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 15.04.2020 13:04:39

Težave na vidiku?! Kolesarski program v VELIKIH TEŽAVAH, Dirka po Španiji na sporedu oktobra?

Profimedia
Kolesarska Dirka po Španiji bi po prestavitvi Dirke po Franciji zaradi pandemije novega koronavirusa lahko bila na sporedu oktobra, istočasno kot prav tako preložena Dirka po Italiji, je danes poročal časnik El Pais.

Časnik pravi, da se organizatorji zanimajo za termin med 3. in 25. oktobrom, ki bi lahko bil tudi nov termin za Giro. Ta bi sicer moral biti na sporedu že maja.

Organizatorji Tour de Francea so v torek potrdili, da dirke zaradi ukrepov proti širjenju pandemije v Franciji ne bo mogoče izpeljati med 27. junijem in 19. julijem.

Francoski časnik Le Dauphine je nato kot morebiten nov termin francoske pentlje navedel 29. avgust do 20. september, kar bi se prekrivalo z načrtovanim terminom Dirke po Španiji (14. avgust do 6. september).A prioriteta bo izpeljali Dirko po Franciji, ki velja za najbolj slavno dirko na svetu in kolesarstvu prinese največ sponzorskih in televizijskih prihodkov.

Tako Tour kot Vuelto vodi organizacija Amaury Sport Organisation, a zadnjo besedo pri novih datumih bo imela Mednarodna kolesarska zveza. Aktualni zmagovalec Dirke po Španiji je sicer Primož Roglič, ki pa je pred sezono sporočil, da bo vozil le v Franciji in na olimpijskih igrah. Kako zelo bo karte premešala pandemija koronavirusa, pa bomo še videli.

To sicer čaka še eno veliko tekmovanje, med 20. in 28. septembrom je predvideno svetovno prvenstvo v Švici.

Članki iz rubrike