Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 14.04.2020 14:22:31

Kaj bo z Rogličevimi sanjami o osvojitvi Toura?! Organizatorji so sporočili pomembne novice!

profimedia.si
Letošnja kolesarska dirka po Franciji se zaradi novih odločitev francoske vlade glede ukrepov proti širjenju novega koronavirusa ne bo začela 27. junija, kot je bilo predvideno, so potrdili organizatorji.

"Izvedba Toura v predvidenem terminu ne bo mogoča zaradi ukrepov v boju zoper pandemijo novega koronavirusa. Vodstvo dirke dela na preložitvi dogodka," so pojasnili organizatorji.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je namreč objavil prepoved vseh množičnih dogodkov najmanj do sredine julija. Tour de France bi se letos moral začeti 27. junija v Nici, končati pa 19. julija v Parizu.

"Vsaj do sredine julija ne bo moč izvajati velikih festivalov ali drugih dogodkov z velikim številom ljudi," je dejal Macron, čeprav naj bi tudi v Franciji po 11. maju rahljali ukrepe.

Tour je bil zadnji od velikih poletnih športnih dogodkov, ki še ni bil odpovedal ali preložen. Njegovi organizatorji pa so večkrat poudarili, da ga ne bodo izpeljali brez gledalcev. Posledično je za šefa dirke Christiana Prudhomma edina možna rešitev preložitev.

Pred Tourom so med drugim odpovedali spomladanske klasike in tudi dirko po Italiji, preložili so OP Francije v tenisu, odpovedali Wimbledon, prestavili olimpijske igre in nogometno evropsko in južnoameriško prvenstvo ter kup drugih velikih športnih prireditev.

Ob tako spremenjenem koledarju je vprašanje, kdaj bi dirko lahko izvedli. Dirka po Španiji naj bi se začela 14. avgusta, nov termin pa išče tudi Giro.

"Imamo, Tour, Giro in Vuelto ter pet velikih klasik. Če bi se jih nekako dalo umestiti v koledar, bi bila sezona rešena," je dejal šef ekipe Bora-hansgrohe Ralph Denk.

Ekipe nujno potrebujejo televizijske in sponzorske prihodke z omenjenih dirk, a najpomembnejša je francoska pentlja. "Tour je najpomembnejši ne le za nas, temveč tudi sponzorje. Če ga bo moč izvesti, bo vse lažje," je še dejal Denk.

Francija ima sicer več kot 136.770 okuženih, število smrti pa je naraslo na skoraj 15.000. Skoraj 28.000 ljudi je ozdravelo.

Značke: kolesarstvo, francija

Članki iz rubrike