Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 06.04.2020 06:03:22

Končno DOMA! Ne boste verjeli, kako sta se SLOVENSKA ZVEZDNIKA zaradi KORONAVIRUSA vrnila v DOMOVINO!

twitter
Najboljša slovenska kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar sta se po poročanju portala 24ur z zasebnim letalom iz Monaka skupaj vrnila v Slovenijo. Oba se počutita dobro in pravita, da skupaj lahko premagamo vse težave.

Pogačar, član ekipe UAE Emirates, je med prvimi slovenskimi športniki občutili posledice širjenja novega koronavirusa, saj je moral zaradi pozitivnega testa moštvenega kolega v osamitev že na začetku marca v Združenih arabskih emiratih, kjer se je tudi predčasno končala dirka.

Tudi po prihodu v Monte Carlo se je Pogačar z dekletom kmalu znašel v podobni situaciji kot marca v ZAE in je tako kot Roglič večinoma lahko treniral le doma.

"Tudi za nas je situacija zelo neugodna, vse se je ustavilo, tako da res srčno upam, da se v čim krajšem možnem času vse stvari spet postavijo nazaj na stare tire in da lahko gremo naprej. Še enkrat bi ob tej priložnosti, ki jo že imam, pohvalil res vse, ki skrbijo za vse ljudi v teh težkih trenutkih ter spodbudil vse ostale, naj ostanejo doma. Skupaj lahko premagamo vse težave," je za 24ur ob prihodu na brniško letališče dejal član nizozemske Jumbo-Visme Roglič.Pogačar pa je dodal: "Kar v redu je biti spet doma, nimam kaj reči, ampak ... Ja, takšni so časi, potrebno je živeti v tem. Zdaj me čaka isto (samoizolacija, op. STA). Tukaj so nas pregledali, nam izmerili temperaturo in opravili vse ostale postopke ... Dobili smo navodila, kako se je potrebno ravnati tukaj in zdaj se bomo teh navodil držali."

Slovenska kolesarja naj bi se zdaj v družbi svojih najbližjih še naprej pripravljala na morebitno nadaljevanje sezone, katere vrhunec bi morala biti kot vedno julijska dirka po Franciji.

Članki iz rubrike