mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 06.03.2020 16:55:53

RAZOČARANI SMO in to boli! Tako pravijo v moštvu Primoža Rogliča! Kaj se je zgodilo?

Profimedia
Nizozemska ekipa Jumbo-Visma, za katero kolesari slovenski as Primož Roglič, je v svet poslala sporočilo.

uradni izjavi za javnost so sporočili, da ekipa ne bo tekmovala na dirki Pariz-Nica, ki se začne v nedeljo, 8. marca. Eden favoritov za enotedensko etapno dirko proti soncu, kot imenujejo preizkušnjo na francoskih tleh, je bil prav Primož Roglič, ki bo moral na prvi nastop v tej sezoni še počakati.

Moštvo je odločitev objavilo v uradni izjavi za javnost, v kateri navaja tveganje pred širjenjem okužbe z novim koronavirusom in pomanjkanje garancij glede ustreznih postopkov za zajezitev nalezljive bolezni


"Moštvo se je odločilo, da ne bo nastopilo na dirki Pariz-Nica," so zapisali in dodali, da je tveganje zaradi novega koronavirusa in pomanjkanje garancij za ustrezne postopke preprečevanja pred okužbo spodbudilo njihovo zdravstveno ekipo, da so odsvetovali pot v Francijo.

"Takšna odločitev boli, razočarani smo," je dejal direktor moštva Richard Plugge. "To je najboljša odločitev, ki jo lahko sprejmemo v tem trenutku. Kot vodje ekipe imamo odgovornost, da preučimo vse vidike in tveganja. V tem trenutku jih ne moremo ignorirati," je še pristavil.

Dirka Pariz-Nica je doslej edina, ki zaradi preteče nevarnosti v začetnem spomladanskem delu kolesarske sezone še ni bila prestavljena ali odpovedana. V Italiji so za nedoločen čas prestavili klasiko Strade Bianche, prvega od petih spomenikov Milano-San Remo ter etapni dirki od Tirenskega do Jadranskega morja in po Siciliji.

Članki iz rubrike