ženska vesolje Dobra karma

Sade sati prinaša težavne čase, a se ga ni ...

damjana golavsek Svet24.si

Znani o ... bonih za dopust

B60K5200 Reporter.si

Kliči šefa Udbe na pogovor! Rado Pezdir ...

reportaža Svet24.si

Obisk romskega naselja Brezje pri Novem mestu: Kot...

20200303-00993137 Necenzurirano

Državno podjetje zaposlilo soprogo poslanca SDS

96258281_137418234560540_3818889268535166282_n Odkrito.si

Jelena Karleuša: »V živo sem še lepša!«

miha in pia Njena.si

Čuk Miha spregovoril o poroki

STA
STA
0 27.02.2020 13:33:14

Ufff, kakšen ZAKLJUČEK: Slovenec kaže ZOBE, na 'domači' dirki ugnal vso konkurenco, toda ...

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je dobil peto etapo Dirke po Združenih arabskih emiratih in bo v skupnem seštevku domačo dirko svojega moštva UAE Emirates najverjetneje končal na drugem mestu. Etapo na Jebel Hafet je dobil pred Kazahstancem Aleksejem Lucenkom in Britancem Adamom Yatesom, ki je tik pred skupno zmago na dirki svetovne serije.

Sedemindvajsetletni Yates si je rdečo majico priboril v tretji etapi, ki se je prav tako končala z 10,8 kilometra dolgim vzponom na Jebel Hafet. V tretji etapi je drugo mesto osvojil Pogačar, ki pa z velikim zaostankom minute in sedmih sekund v skupnem seštevku za Britancem vendarle ni upal na preobrat na zadnji gorski etapi dirke po ZAE.

V etapi je bilo sicer od samega začetka precej panike med kolesarji zaradi bočnega vetra, a večjih razlik ekipe, ki so narekovale ritem, niso napravile. Odločitev o zmagovalcu je pričakovano padla v zadnjih kilometrih, ko so najboljši ujeli ubežnike, med katerimi je najdlje vztrajal Britanec James Knox.

Na čelo glavnine se je hitro postavilo Pogačarjevo moštvo in poskušalo streti Yatesa, vendar se slednji ni pustil zmesti. V boju za etapno zmago je Pogačar napadel kar šestkrat, a se sprva ni mogel otresti Britanca ter treh zasledovalcev Kazahstanca Alekseja Lucenka, Francoza Davida Gauduja in Rusa Ilnurja Zakarina.Dva kilometra pred koncem je nato močno napadel Yates, ki mu je lahko sledil le Pogačar. Toda ob pomanjkanju sodelovanja se je za etapno zmago udarilo pet kolesarjev, največ moči pa je v zadnjih metrih etape imel prav 21-letnik s Klanca pri Komendi.

V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Yates je obdržal rdečo majico vodilnega, Pogačar je še naprej drugi z zaostankom minute in sekunde, tretje mesto pa je obdržal Lucenko, ki zaostaja minuto in 33 sekund.

V zadnjih dveh etapah ne bi smelo priti do večjih premikov, saj se bodo v petek in soboto med seboj pomerili najboljši sprinterji. Šesta etapa bo potekala od Al Ruvaisa do Al Mirfe, dolga bo 160 kilometrov.

Značke: kolesarstvo, dirka

Članki iz rubrike