kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 06.02.2020 19:01:25

Kakšen ZAČETEK SEZONE! Pogačar z zmago na drugi etapi do majice vodilnega v Valencii

profimedia.si
Kolesarski as Tadej Pogačar je dobil drugo etapo 71. Dirke po Valencii. V zaključku etape je bil 21-letnik s Klanca pri Komendi, ki kolesari za ekipo UAE Team Emirates, hitrejši od Španca Alejandra Valverdeja (Movistar) in Belgijca Dylana Teunsa (Bahrain - McLaren), z zmago pa je prevzel tudi majico vodilnega na petdnevni dirki.

Na 181 kilometrov dolgi etapi od Torrenta do vzpetine Cullera je Pogačar nadaljeval, kjer je končal lansko sezono. Z novo sijajno predstavo, v kateri je po zaključnem vzponu, dolgem dva kilometra z nekaterimi odseki, ki so presegali 21-odstotni naklon, v sprintu ugnal odličnega španskega veterana Valverdeja, ki je to dirko v karieri dobil trikrat.

"Pravzaprav sem presenetil še samega sebe," je dejal 21-letnik po koncu druge etape. "Zame je bila to primerna etapa z dobrim zaključkom, vseeno pa etapne zmage nisem pričakoval, saj nikoli ne vem, kakšna je moja forma po tako dolgem tekmovalnem premoru," je še dodal nadarjeni kolesar.


Tretji z lanske Dirke po Španiji je majico vodilnega prevzel pred Avstralcem Jackom Haigom, še sedem kolesarjev, ki so današnjo etapo končali pri vrhu, pa ima isti čas.

Z zaostankom petih sekund je drugo etapo na 11. mestu sklenil Jan Polanc (UAE Team Emirates), mesto za njim pa je v cilj pripeljal Matej Mohorič (Bahrain - McLaren) z istim časom. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) je bil 83. z zaostankom 4:33 minute.

V petek bo na sporedu 174,6 kilometra dolga tretja etapa, ki bo potekala od Orihuele do Torrevieje. Na njej se bodo, sploh glede na večinoma ravninsko traso z le enim vzponom druge kategorije, za zmago pomerili sprinterji.

Značke: kolesarstvo, španija

Članki iz rubrike