venera Dobra karma

Tedenski horoskop: lahko si spremenite usodo, če ...

Soča Svet24.si

Starša dečka, ki je utonil v Soči: “CSD nama ...

marta kos anze logar Reporter.si

Zunanji minister Anže Logar zaščitil bivšo ...

Soča Svet24.si

Starša dečka, ki je utonil v Soči: “CSD nama ...

ZGO2019384558587231003 Necenzurirano

Otroci revolucije iz Tacna #kolumna

IMG_20200723_101912 Odkrito.si

Ivan Gale: Gotovo bom v prihodnosti bolj ...

Doris Pinčić Rogoznica Njena.si

Šok: Zvezdnica Larine izbire prevarana in ...

STA
STA
0 04.02.2020 16:52:56

Fuglsang odločno zanika sodelovanje s Ferrarijem

Profimedia
Danski kolesar Jakob Fuglsang se je odzval na dopinške obtožbe danskih medijev in zanikal kakršno koli sodelovanje z razvpitim zdravnikom Lanca Armstronga in številnih drugih kolesarjev Michelom Ferrarijem, ki ima dosmrtno prepoved udejstvovanja v športu.

"Zanikam, da sem se srečal z dr. Ferrarijem," je Fuglsang zapisal na Instagramu in dodal: "Nisem seznanjen z nobenim poročilom in lahko potrdim, da pristojni protidopinški organi zoper mene sploh niso sprožili nobenega postopka. Nimam nobenih razlogov, da bi se zagovarjal. Izredno sem zaskrbljen, ker se takšne govorice lahko širijo v tisku."

Danskega kolesarja Astane, lani zmagovalca dirk Criterium du Dauphine, Liege-Bastogne-Liege in etape na Vuelti, naj bi v svojem 24-stranskem obveščevalnem poročilu sodelovanja s Ferrarijem obtožila kolesarska protidopinška agencija. Fuglsang naj bi se skupaj z moštvenim kolegom Aleksejem Lucenkom, ki je prav tako že zanikal obtožbe, z zdravnikom srečeval v Monaku, Nici, Luganu, kjer je sedež kazahstanske ekipe, Italijan pa naj bi bil z Astano tudi lani na dirki po Kataloniji. To naj bi potrdile tudi priče.

Stike s kolesarji Astane je zanikal tudi Ferrari. "Z Astano nisem sodeloval že več kot desetletje, v Monaku nisem bil od leta 1994, v Luganu pa sploh še nikoli," je na svoji spletni strani zapisal Italijan.

Značke: kolesarstvo, doping

Članki iz rubrike