ženska Dobra karma

Na površino prihaja vaša občutljivost, zato ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 28. februarja

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Furs od Zorana Jankovića terja osem letnih plač

Ema 2 Njena.si

EMA: Nepričakovana poteza RTV Slovenija ...

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

STA
STA
0 04.02.2020 16:52:56

Fuglsang odločno zanika sodelovanje s Ferrarijem

Profimedia
Danski kolesar Jakob Fuglsang se je odzval na dopinške obtožbe danskih medijev in zanikal kakršno koli sodelovanje z razvpitim zdravnikom Lanca Armstronga in številnih drugih kolesarjev Michelom Ferrarijem, ki ima dosmrtno prepoved udejstvovanja v športu.

"Zanikam, da sem se srečal z dr. Ferrarijem," je Fuglsang zapisal na Instagramu in dodal: "Nisem seznanjen z nobenim poročilom in lahko potrdim, da pristojni protidopinški organi zoper mene sploh niso sprožili nobenega postopka. Nimam nobenih razlogov, da bi se zagovarjal. Izredno sem zaskrbljen, ker se takšne govorice lahko širijo v tisku."

Danskega kolesarja Astane, lani zmagovalca dirk Criterium du Dauphine, Liege-Bastogne-Liege in etape na Vuelti, naj bi v svojem 24-stranskem obveščevalnem poročilu sodelovanja s Ferrarijem obtožila kolesarska protidopinška agencija. Fuglsang naj bi se skupaj z moštvenim kolegom Aleksejem Lucenkom, ki je prav tako že zanikal obtožbe, z zdravnikom srečeval v Monaku, Nici, Luganu, kjer je sedež kazahstanske ekipe, Italijan pa naj bi bil z Astano tudi lani na dirki po Kataloniji. To naj bi potrdile tudi priče.

Stike s kolesarji Astane je zanikal tudi Ferrari. "Z Astano nisem sodeloval že več kot desetletje, v Monaku nisem bil od leta 1994, v Luganu pa sploh še nikoli," je na svoji spletni strani zapisal Italijan.

Značke: kolesarstvo, doping

Članki iz rubrike