kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

Janša, Hojs Svet24.si

Grozi (ne)ministru Hojsu dve leti zapora?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

STA
STA
0 27.11.2019 13:49:39

Pred Rogličem sladke skrbi, kje dirkati leta 2020

www.alesfevzer.com
Čeprav leta 2019 še ni konec, se slovenski kolesarski as Primož Roglič že ozira proti novi sezoni. V olimpijskem letu bo moral skupaj z ekipo Jumbo-Visma pametno sestaviti načrt dirk, če želi ponoviti številne uspehe, poseben izziv pa bodo zagotovo zanj tudi olimpijske igre v Tokiu 2020.

Po dirki po Lombardiji, zadnji veliki dirki sezone, je Roglič jeseni nastopil še na kronometru narodov v Franciji in kriteriju na Japonskem, kar je izkoristil za ogled dela olimpijske trase.

"V kratkem času sem želel občutiti, kaj pomeni celotno potovanje na Japonsko za moje telo. Vmes sem tekmoval na dirki, po njej sem si pogledal zadnjih 40 kilometrov cestne dirke. Vse skupaj je bilo pozitivno. Ljudje so super, prav tako so bili super občutki. Vesel sem, da sem se odpravil na pot na Japonsko," se je proti OI ozrl Roglič.

Japonski prireditelji so pripravili zelo zahtevno dirko, ki bo bržčas potekala v visokih temperaturah in vlagi.

Kot nekdanjemu skakalcu bi mu olimpijska medalja pomenila več kot marsikateremu kolesarju. "Pomenila bi ogromno, tako kot vsaka zmaga. Vse je težko prigarano. Nobena dirka ni lahka, če greš nanjo po zmago. Za skakalca ni večje stvari kot OI. To je vrhunec. Treba bo trdo delati in imeti kanček sreče."Na vprašanje, kaj bi vzel, če bi imel na mizi olimpijsko medaljo ali rumeno majico, ki jo dobi najboljši na Tour de Franceu, pa je odgovoril v slogu šampionov: "Obe bi vzel."

Še pred OI je na koledarju sezone največja etapna dirka med vsemi, dirka po Franciji, ki se bo končala le nekaj dni prej. Ali bo Roglič na njej nastopil, še ni razkril, več bo vedel po prvih pripravah z ekipo v Španiji med 11. in 20. decembrom.

"Nepravičen bom, če bi zdaj govoril o načrtih. Počakati bo treba do prvega trening-kampa. Tam se bomo usedli in pogovorili. Potem bom lahko več povedal. Ni mi treba hiteti z začetkom sezone. Kakorkoli obrnem, sezona bo dolga," je menil Zasavec.

Čeprav ima zdaj več časa za družino in počitek, o razlogih, zakaj je bil tako dober iztekajočem se letu, ne razmišlja. "Razmišljam, kako ponoviti sezono, kako biti še boljši, kako lažje in bolje delati vse stvari. Dokler si v tekmovalnem procesu, nimaš časa spati na lovorikah. Ko bom prišel na prvo dirko, bom na startu z 200 drugimi kolesarji. Vse se bo začelo znova," je še dejal prvi kolesar sveta.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike