mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
8 25.10.2019 17:54:55

SAJ NE MORE biti res! ROGLIČ ne bo glavni na TOURU? Športni direktor Jumba odgovarja ...

Profimedia
Slovenski športni junak Primož Roglič je ob koncu te sezone dejal, da bi naslednje leto najraje dirkal na Dirki po Franciji. Toda ...

Pri nizozemskem časopisu De Telegraaf so se pogovarjali s športnim direktorjem Merijnom Zeemanom kolesarske ekipe Jumbo-Visma, za katero dirka tudi Primož Roglič. Ob razgrnitvi trase Dirke po Italiji 2020 je bilo videti, kot da je trasa Gira 2020 pisana na kožo dvema kolesarjema Jumbo-Visme  Tomu Dumoulinu in Rogliču. "Velik krog, ki mi je zelo všeč," je dejal Zeeman. V primerjavi s Tourom, na katerem bo en sam kronometer, bodo na Giru trije. "Če gledamo na kronometre, bo Giro res prava dirka za Doumolina in Rogliča," je še dejal športni direktor ekipe in dodal: "Toda če pogledam gorske etape, potem bi imel možnost tudi Steven Kruijswijk."

Seveda je bilo najbolj pomembno vprašanje, kdo bo startal na Giru in kdo na Touru. Jasno je, da ima Dylan Groenewegen veliko željo, da se posveti Touru, in ekipa naj bi mu ugodila. "Za Dylana je pomembno, da zmaga na čim več pomembnih dirkah v naslednji sezoni. Videli bomo, ali bo pripravljen za Giro ali za Tour. Ekipa se bo kmalu naslednji teden usedla in pogovorili se bomo z vsemi našimi najboljšimi kolesarji. Imamo še pet tednov, da sestavimo sestavljanko za naslednjo sezono," je še dejal Zeeman.

Ali to pomeni, da bo kapetan ekipe Jumbo-Visma za Giro Doumolin in za Tour Groenewegen? In da bi Rogliču ostala tako 'le' Vuelta? Ni rečeno. Toda kmalu bomo lahko izvedeli, kaj se bo v resnici zgodilo. 

Članki iz rubrike