Michael Schumacher Svet24.si

Veselje številnih razblinila ta vest

ženska Dobra karma

Bolezenski znaki se najprej najavijo v sanjah

2_Nuša Rojs Svet24.si

Je našla zamenjavo za sanjskega moškega, potem ...

Milan Kučan Svet24.si

Miti in resnice o Kučanovem klanu

V hrvaški prestolnici je potekala maša za Tita Dobra karma

Je Tito umrl kot musliman?

liam payne Najstnica.si

Liam Payne obiskuje psihologa

adrijana in monika Njena.si

Kmetici ujeti med nagajivim poljubljanjem!

ku
ku
8 25.10.2019 17:54:55

SAJ NE MORE biti res! ROGLIČ ne bo glavni na TOURU? Športni direktor Jumba odgovarja ...

Profimedia
Slovenski športni junak Primož Roglič je ob koncu te sezone dejal, da bi naslednje leto najraje dirkal na Dirki po Franciji. Toda ...

Pri nizozemskem časopisu De Telegraaf so se pogovarjali s športnim direktorjem Merijnom Zeemanom kolesarske ekipe Jumbo-Visma, za katero dirka tudi Primož Roglič. Ob razgrnitvi trase Dirke po Italiji 2020 je bilo videti, kot da je trasa Gira 2020 pisana na kožo dvema kolesarjema Jumbo-Visme  Tomu Dumoulinu in Rogliču. "Velik krog, ki mi je zelo všeč," je dejal Zeeman. V primerjavi s Tourom, na katerem bo en sam kronometer, bodo na Giru trije. "Če gledamo na kronometre, bo Giro res prava dirka za Doumolina in Rogliča," je še dejal športni direktor ekipe in dodal: "Toda če pogledam gorske etape, potem bi imel možnost tudi Steven Kruijswijk."

Seveda je bilo najbolj pomembno vprašanje, kdo bo startal na Giru in kdo na Touru. Jasno je, da ima Dylan Groenewegen veliko željo, da se posveti Touru, in ekipa naj bi mu ugodila. "Za Dylana je pomembno, da zmaga na čim več pomembnih dirkah v naslednji sezoni. Videli bomo, ali bo pripravljen za Giro ali za Tour. Ekipa se bo kmalu naslednji teden usedla in pogovorili se bomo z vsemi našimi najboljšimi kolesarji. Imamo še pet tednov, da sestavimo sestavljanko za naslednjo sezono," je še dejal Zeeman.

Ali to pomeni, da bo kapetan ekipe Jumbo-Visma za Giro Doumolin in za Tour Groenewegen? In da bi Rogliču ostala tako 'le' Vuelta? Ni rečeno. Toda kmalu bomo lahko izvedeli, kaj se bo v resnici zgodilo. 

Članki iz rubrike