Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 16.10.2019 07:53:34

SPEKTAKULARNO! Ne boste verjeli, kakšno NORIŠNICO so domačini pripravili Primožu ROGLIČU! (video in foto)

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je danes v domačem Zagorju doživel lep sprejem, ki so ga njegovi krajani pripravili v čast skupni zmagi na dirki po Španiji.

Zagorje z okolico je Rogliča počastilo že drugič letos. Prvič ga je junija, ko so proslavili tretje mesto na dirki po Franciji, skupno pa že petič.

Okrasitev v Zagorju in na poti vanj je bila tokrat v znamenju rdeče - rdečo majico je kolesar, doma iz Strahovelj, na dirki po Španiji osvojil v veličastnem slogu. Njegovi krajani so v njegovo čast na najvišji dimnik v Evropi v Trbovljah dvignili tudi rdeče cestno kolo. Krožišče je krasil napis Primož Roglič in njegov portret.

Iz Strahovelj so ga do mestne ploščadi pospremili kolesarji in prijatelji, odeti v rdečo barvo, zbrana množica pa mu je pripravila špalir. Pod odrom so ga pričakali najmlajši Zagorjani iz tamkajšnjega vrtca. Kot se spodobi za priložnost, so se oblekli v rdeče in si nadeli čelade ter mu zapeli Kekčevo pesem. Sprejema pa niso izpustili niti smučarski skakalci iz kluba, kjer je Roglič začel športno pot, takrat skakalca.

Roglic3
www.alesfevzer.com

"Hvala vsem, da ste tukaj. Izkoristimo trenutek, ko sem doma, ko sem med vami," je navijačem sporočil v rdečo majico oblečen Roglič, ki je po koncu sprejema dolgo časa podpisoval avtograme in se fotografiral.

Župan Zagorja Matjaž Švagan, ki je Rogliča označil za ponos Zagorja in Zagorske doline, pa je dejal: "Primož ve, kje se je rodil, kje je začel pot in kje dobi najboljšo energijo."

Devetindvajsetletnik si je danes vzel čas za sprejem in se ni udeležil predstavitve trase dirke po Franciji 2020. "Veliko časa nisem imel, da bi si ogledal etape. Lora mi je v avtomobilu na poti sem prebrala etape. Težko bo," je o tem povedal Roglič in dodal: "Želel bi si startati na najvišja mesta."

Švagan pa mu je že zdaj namignil, da se drugo leto znova vidijo na mestni ploščadi: "To ni konec. Drugo leto je Tour. To je začetek njegovega vzpona. Meja pred in nad njim ni."

Roglic8
www.alesfevzer.com


Kaj ga čaka v naslednjih prostih tednih še ne ve, želi si izkoristiti čas z družino in prijatelje. Odgovoriti pa bo skušal tudi na 80 ali 100 nedogovorjenih sporočil, ki jih je dobil po zmagi na Vuelti. Nekoliko lažje mu bo po zaslugi Telekoma, ki mu je podaril nov telefon in dveletno naročnino.

Zagorje in Roglič so na sprejemu prvič slišali skladbo njegovega prijatelja Dejana Žujića z naslovom S tabo je Slovenija, ki bo kot kaže nova himna najboljšega slovenskega kolesarja.

Roglic4
www.alesfevzer.com



Sicer pa je za Rogličem izjemno leto. V sezoni 2019 je vknjižil 13 zmag, od tega je le dve vknjižil na dirkah ekstra kategorije, vse ostale v svetovni seriji. Čeprav sezone še ni povsem konec - Roglič ne bo več dirkal -, jo bo končal na prvem mestu Mednarodne kolesarske zveze (Uci).

Značke: kolesarstvo, sprejem

Članki iz rubrike