kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
9 15.10.2019 12:52:19

NORO, zelo HUD UDAREC za Primoža Rogliča! To, kar so v FRANCIJI naredili SLOVENCU, je nepredstavljivo!

Profimedia
V Franciji so razkrili traso slovite dirke po Franciji za naslednje leto.

Oči kolesarskih navdušencev so danes uprte v Francijo, kjer so organizatorji slovitega Toura predstavili traso za naslednje leto. Napad na rumeno pentljo je že letos poleti napovedal tudi slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič, ki se lahko pohvali z zmago na eni od treh legendarnih tritedenskih dirk - Vuelti. 

A Zasavec verjetno ni bil najbolj zadovoljen s traso naslednjega Toursa, saj je narejena povsem po okusu hribolazcev. Že zdaj se smeje aktualnemu zmagovalcu Kolumbijcu Eganu Bernalu. Tour se bo začel 27. junija v Nici, končal pa na Elizejskih poljanah v Parizu v nedeljo, 19. julija. Tri tedne bodo kolesarji skupno prevozili 3470 kilometrov. Za Rogliča je zanimiv in tudi boleč podatek tudi to, da bo na sporedu le en kronometer, pa še ta bo gorski. V 20. etapi se bodo kolesarji pomerili na 36 kilometrov dolgem kronometru, ki se bo končal na vrhu smučišča La planche des belles filles.

Trasa je sprožila kar nekaj kritik, predvsem zaradi pomanjanja kilometrov na kronometru, ob katere se je takoj obregnil tudi Chris Froome, in tudi zaradi pomanjkanja legendarnih klancev. Po prvih ocenah naj bi bila trasa zelo primerna za domača aduta Juliana Alaphilippa in Thibauta Pinota. 

Članki iz rubrike