Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

šole, ponovni prihod, koronavirus, jesenice Svet24.si

Zdaj je znano, kdaj se v šolske klopi vračajo ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

ku
ku
9 15.10.2019 12:52:19

NORO, zelo HUD UDAREC za Primoža Rogliča! To, kar so v FRANCIJI naredili SLOVENCU, je nepredstavljivo!

Profimedia
V Franciji so razkrili traso slovite dirke po Franciji za naslednje leto.

Oči kolesarskih navdušencev so danes uprte v Francijo, kjer so organizatorji slovitega Toura predstavili traso za naslednje leto. Napad na rumeno pentljo je že letos poleti napovedal tudi slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič, ki se lahko pohvali z zmago na eni od treh legendarnih tritedenskih dirk - Vuelti. 

A Zasavec verjetno ni bil najbolj zadovoljen s traso naslednjega Toursa, saj je narejena povsem po okusu hribolazcev. Že zdaj se smeje aktualnemu zmagovalcu Kolumbijcu Eganu Bernalu. Tour se bo začel 27. junija v Nici, končal pa na Elizejskih poljanah v Parizu v nedeljo, 19. julija. Tri tedne bodo kolesarji skupno prevozili 3470 kilometrov. Za Rogliča je zanimiv in tudi boleč podatek tudi to, da bo na sporedu le en kronometer, pa še ta bo gorski. V 20. etapi se bodo kolesarji pomerili na 36 kilometrov dolgem kronometru, ki se bo končal na vrhu smučišča La planche des belles filles.

Trasa je sprožila kar nekaj kritik, predvsem zaradi pomanjanja kilometrov na kronometru, ob katere se je takoj obregnil tudi Chris Froome, in tudi zaradi pomanjkanja legendarnih klancev. Po prvih ocenah naj bi bila trasa zelo primerna za domača aduta Juliana Alaphilippa in Thibauta Pinota. 

Članki iz rubrike