Esada Okić Svet24.si

FOTO: Nenadna smrt rosno mlade bosanske ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 12. novembra

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: po divjanju končno ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

ku
ku
9 15.10.2019 12:52:19

NORO, zelo HUD UDAREC za Primoža Rogliča! To, kar so v FRANCIJI naredili SLOVENCU, je nepredstavljivo!

Profimedia
V Franciji so razkrili traso slovite dirke po Franciji za naslednje leto.

Oči kolesarskih navdušencev so danes uprte v Francijo, kjer so organizatorji slovitega Toura predstavili traso za naslednje leto. Napad na rumeno pentljo je že letos poleti napovedal tudi slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič, ki se lahko pohvali z zmago na eni od treh legendarnih tritedenskih dirk - Vuelti. 

A Zasavec verjetno ni bil najbolj zadovoljen s traso naslednjega Toursa, saj je narejena povsem po okusu hribolazcev. Že zdaj se smeje aktualnemu zmagovalcu Kolumbijcu Eganu Bernalu. Tour se bo začel 27. junija v Nici, končal pa na Elizejskih poljanah v Parizu v nedeljo, 19. julija. Tri tedne bodo kolesarji skupno prevozili 3470 kilometrov. Za Rogliča je zanimiv in tudi boleč podatek tudi to, da bo na sporedu le en kronometer, pa še ta bo gorski. V 20. etapi se bodo kolesarji pomerili na 36 kilometrov dolgem kronometru, ki se bo končal na vrhu smučišča La planche des belles filles.

Trasa je sprožila kar nekaj kritik, predvsem zaradi pomanjanja kilometrov na kronometru, ob katere se je takoj obregnil tudi Chris Froome, in tudi zaradi pomanjkanja legendarnih klancev. Po prvih ocenah naj bi bila trasa zelo primerna za domača aduta Juliana Alaphilippa in Thibauta Pinota. 

Članki iz rubrike