Josip Broz Tito Svet24.si

Zgodbe zdravnikov o Titovih poslednjih dneh in ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 12. novembra

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: po divjanju končno ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

STA
STA
0 11.10.2019 17:05:22

Dirka po Sloveniji prihodnje leto del nove Ucijeve proserije

www.alesfevzer.com
Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je objavila koledar dirk za prihodnjo sezono. Nove dirke bodo na vseh kontinentih, a Uci še ni označil kategorije za vse. Svetovna serija ostaja skorajda nespremenjena. Kot kaže bo dirka po Sloveniji leta 2020 del nove Ucijeve proserije, ki je po kategoriji le za svetovno serijo.

Na vrhu Ucijeve piramide dirk ostaja svetovna serija, tik pod njo je proserija, v kateri so dirke, ki so doslej nosile oznako ekstra kategorije in mednarodne dirke prve kategorije. Gre za selekcijo manjših eno- in večdnevnih dirk.

S to oznako se poleg slovenske pentlje denimo lahko pohvalijo še dirka po Turčiji, dirka po Algarveju, dirka po Nemčiji in druge.

V Ucijevem koledarju so štiri mednarodne dirke na slovenskih tleh. Prva bo 21. marca, in sicer dirke za veliko nagrado Slovenske Istre. Dirka po Sloveniji bo med 24. in 28. junijem, 26. julija bo VN Kranja in 23. avgusta Hrvaška-Slovenija.


Svetovna serija je ostala skorajda nedotaknjena. Začela se bo v Avstraliji (21. do 26. januar) in končala na Kitajskem z dirko Guangxi (15. do 20. oktober). Največja tritedenska dirka po Franciji se bo začela en teden prej, start bo 27. junija, saj so morali v koledarju narediti prostor za olimpijske igre v Tokiu. Te bodo med 24. julijem in 9. avgustom.

Dirka po Italiji 2020 bo med 9. in 31. majem, dirka po Španiji pa med 14. avgustom in 6. septembrom.

Svetovno prvenstvo v Švici bo med 20. in 27. septembrom, evropsko prvenstvo pa med 9. in 13. septembrom.

Ženski del svetovne serije se bo začel 1. februarja z dirko Cadel Evans Great Ocean Road Race in končal 20. oktobra z dirko Guangxi.

Značke: kolesarstvo, koledar

Članki iz rubrike