stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku, sta
ku, sta
3 08.10.2019 16:55:34

Pa kje so meje tega 'NORCA'!? Primožu Rogliču je uspel nov IZJEMEN PODVIG, zmagal je tudi …

profimedia.si
Primož Roglič potrjuje, da je ta hip verjetno najboljši kolesar na svetu.

Prava kraja se bo zgodila, če Primož Roglič 15. oktobra ne bo dobil zlatega kolesa, nagrade za kolesarja leta. Kleni Zasavec iz Kisovca namreč ne mora nehati zmagovati. Po izjemni zmagi na 102. izvedbi Gira d'Emilia je danes zmagal še na klasiki Tre Valli Varesine, 197 km dolgi enodnevni dirki med Saronnon in Varesejem.

Roglič je tokrat za tri sekunde ugnal tekmece, za njim so ciljno črto prevozili Italijan Giovanni Visconti, Latvijec Toms Skujinš, Italijan Andrea Vendrame, Kolumbijec Sergio Higuita, Belgijec Tiesj Benoot, Italijan Kristian Sbaragli, Britanec Tao Geoghegan Hart, Italijan Damiano Caruso in Belgijec Tim Wellens.

Dirko je zaznamoval tudi zaplet, saj so približno deset km pred ciljem zasledovalno skupino poslali v napačno smer, v njej so bili tudi nekateri favoriti, kot so Vincenzo Nibali, Davide Formolo in Daniel Martin.

"Zelo sem zadovoljen z zaključkom etape in z zmago. Ekipa je dobro nadzorovala potek dirke vse od starta. Na koncu pa sem imel tudi srečo, da so nekateri zavili v napačno smer," je po dirki povedal Roglič in dodal: "Neverjetno. Kot sem dejal že po zmagi na Giru dell'Emillia, preprosto uživam. Lepo bi bilo iti na počitnice, ampak me čaka še dirka po Lombardiji. Bomo videli, kaj lahko naredim na njej. Sem sproščen, uživam in bomo videli, kaj bo to prineslo."

Od Slovencev je nastopil še Jan Polanc (UAE Emirates), ki je zaostal 2:40 minute in pristal na 44. mestu.

To je res sezona presežkov za Primoža Rogliča. Dirko po Italiji je končal na tretjem mestu, dirko po Španiji na prvem, pred tem je bil najboljši še na dirki po Združenih arabskih emiratih, dirki od Tirenskega do Jadranskega morja in dirki po Romandiji, skupno je letos zbral 12 zmag. Zadnjo je vknjižil pred dnevi na enodnevni dirki Giro dell'Emilia, danes je zmagal na dirki Tre Valli Varesine, v soboto namerava še na Lombardiji.

Članki iz rubrike