horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 15. oktobra

novorojenček Svet24.si

V plitkem grobu našli še živo novorojenčico

tišina Svet24.si

Le zakaj nas bi bilo tako strah biti sami?

nejc rene Svet24.si

Fanta barovca Nejca so brutalno pretepli: »Gre za...

buče, semena, bučna-semena Odkrito.si

Jejte buče, a ne pozabite na bučna semena

klobasa Njena.si

Dvojčka s taktiko do zmage v letošnji Kmetiji?

rene-žunič Njena.si

Razkrivamo ozadje poskusa umora partnerja Nejca ...

sta
sta
0 06.10.2019 18:08:22

Adam Yates zmagovalec dirke po Hrvaški, Tratnik drugi v zadnji etapi

Profimedia
V Zagrebu se je končala kolesarska dirka po Hrvaški. Zadnja etapa, ki je bila pretežno ravninska, končala pa se je s krajšim vzponom na Trg svetega Marka, ni prinesla večjih sprememb v skupnem razvrstitvi, njen zmagovalec je postal Britanec Adam Yates, kolesar ekipe Mitchelton-Scott, zmagovalec, sobotne kraljevske etape.

Drugo mesto je z zaostankom 22 sekund zasedel kolesar Astane, Italijan Davide Villella, 29 sekund je zaostal tretjeuvrščeni Španec Victor De la Parte. Od Slovencev je bil najboljši Domen Novak (Bahrain Merida), ki je z zaostankom 50 sekund zasedel peto mesto.

Zadnjo etapo, ta se je začela v Sveti Nedelji, dolga pa je bila 154 kilometrov, je dobil Italijan Alessandro Fedeli, dve sekundi za njim je na drugem mestu ciljno črto prečkal Jan Tratnik (Bahrain Merida). Yates, ki je osvojil tudi zeleno majico za najboljšega na gorskih ciljih, je bil sedmi, z zaostankom petih sekund pa je pridobil še nekaj več prednosti pred zasledovalci.

"Ekipa je izpolnila taktični načrt, da nismo prišli do zmage, ki sem jo napadal, je kriv eden od ubežnikov. Presenetljivo je imel dovolj moči in vztrajal do konca. Na žalost ga nisem mogel ujeti. Želel sem si zmage, toda tudi z drugim mestom moram biti zadovoljen. Mogoče mi bo uspelo zmagati naslednjič," je po etapi dejal Tratnik.

Članki iz rubrike