denar2 Dobra karma

Koliko denarja imamo, odloča matrica našega imena

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

aleksandra sadowska Svet24.si

FOTO: Želela je črne, zdaj je oslepela

33237601_10215838954103822_4379490890880647168_n_0 Necenzurirano

Novi poslanci: "udbovec", strokovnjak za zvonove, ...

chang (3) Njena.si

Špela Grošelj je bila kar naenkrat videti drugače

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

nu
nu
0 05.10.2019 16:55:02

SUPER (PRI)MOŽ: To je njegovo mesto, to je njegov klanec

Profimedia
Primož Roglič je dobil enodnevno dirko Giro dell'Emilia.

Primož Roglič tudi v zaključku sezone nadaljuje z izjemnimi predstavami. Če je na svetovnem prvenstvu utrujenost po Vuelti terjala davek, je bil danes znova dobri stari Roglič. Na enodnevni dirki Giro dell'Emilia je bil namreč v hudi konkurenci znova najmočnejši, odločilno potezo pa je povlekel na vzponu San Luca. Tam, kjer je slavil že meseca maja na prologu Dirke po Italiji. To je njegovo mesto, to je njegov klanec.

Član Jumbo-Visme je na 207 kilometrov dolgi preizkušnji med Bologno in San Luco za 15 sekund ugnal Kanadčana Michaela Woodsa in Kolumbijca Sergia Higuito.

Z zmago se je Zasavec le še utrdil na prvem mestu svetovne kolesarske lestvice. Roglič je letos dobil že dirke po Združenih arabskih emiratih, od Tirenskega do Jadranskega morja, dirko po Romandiji ter dirko po Španiji.

"Nazadnje, ko sem bil tukaj, sem tudi zmagal, tako da mi je San Luca všeč, zagotovo," je dejal Roglič. "Težko je kaj narediti, če si sam, toda fantje iz ekipe so bili danes izjemni. V bistvu se nisem počutil prav dobro, toda boril sem se do konca zanje in lepo je, da mi je uspelo zmagati," je dodal Slovenec, ki se bo do konca sezone udeležil še dirk v Vareseju in Lombardiji.Roglič, ki je skupno dosegel že 12. zmago sezone, je sicer napadel na zadnjem vzponu in za seboj ob Woodsu in Higuiti pustil še Nizozemca Baukeja Mollemo, Španca Alejandra Valverdeja, Italijana Diega Ulissija, Francoza Pierra Latourja, Danca Jakoba Fuglsanga, Kolumbijca Egana Bernala Gomeza in Italijana Gianluco Brambillo, ki je dopolnil prvo deseterico.

Na dirki je od Slovencev nastopil še Jan Polanc (UAE Emirates), ki pa ni prišel do cilja.

Članki iz rubrike