Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 26.09.2019 18:04:50

Simmons najboljši v Harrogatu, Slovenci niso krojili vrha

Prva cestna dirka na kolesarskem svetovnem prvenstvu v angleški grofiji Harrogate se je razpletla po ameriških željah. Med mladinci je slavil Quinn Simmons, tretji je bil njegov rojak Magnus Sheffield, med njima je končal Italijan Alessio Martinelli. Slovenski kolesarji niso krojili vrha.

Ameriški kolesarji se se na 148,1-kilometrski mokri progi izkazali kot najmočnejša reprezentanca na današnji dirki. Ogromno časa so preživeli na čelu glavnine, prav Simmons pa je zaukazal močno pospeševanje, po katerem je večina kolesarjev odpadla.

V manjši skupini na čelu dirke sta bila med drugim Simmons in Sheffield. Slednji je sprva pomagal rojaku pri narekovanju ritma, Simmons pa se je 13 kilometrov pozneje odločil za samostojno akcijo.

Na njegovo močno pospeševanje ni mogel odgovoriti nihče, hitro si je privozil lepo prednost, ki jo je brez težav nadzoroval, na ciljni ravnini pa je imel dovolj časa, da je v miru proslavil velik uspeh.



Simmons je slavil s 56 sekundami prednosti pred Italijanom Alessiem Martinellijem. Dobre pol minute za njim je čez cilj prišel Sheffield, ki je dobil sprint za bron med štirimi kolesarji, pa čeprav je večino dneva garal za reprezentančnega kolega.

Osemnajstletni Simmons je, kot kaže, nov velik talent svetovnega kolesarstva. V letošnji sezoni je dobil mladinsko dirko Gent-Wevelgem ter tri etapne dirke v Evropi, sicer pa je nekdanji alpski smučar in tudi zelo vzdržljiv tekmovalec, ki se izvrstno znajde na gorskem kolesu. To je potrdil na 100 milj dolgi dirki Leadville v ZDA, ko je bil drugi navkljub številnim predrtim zračnicam.

Slovenski mladinci se pretirano niso izkazali. Boštjan Murn in Aljaž Colnar sta osvojila 63. oziroma 64. mesto s 16:49 minute zaostanka. Gal Glivar ni prišel do cilja.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike