denar2 Dobra karma

Koliko denarja imamo, odloča matrica našega imena

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

aleksandra sadowska Svet24.si

FOTO: Želela je črne, zdaj je oslepela

33237601_10215838954103822_4379490890880647168_n_0 Necenzurirano

Novi poslanci: "udbovec", strokovnjak za zvonove, ...

chang (3) Njena.si

Špela Grošelj je bila kar naenkrat videti drugače

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

STA
STA
0 26.09.2019 18:04:50

Simmons najboljši v Harrogatu, Slovenci niso krojili vrha

Prva cestna dirka na kolesarskem svetovnem prvenstvu v angleški grofiji Harrogate se je razpletla po ameriških željah. Med mladinci je slavil Quinn Simmons, tretji je bil njegov rojak Magnus Sheffield, med njima je končal Italijan Alessio Martinelli. Slovenski kolesarji niso krojili vrha.

Ameriški kolesarji se se na 148,1-kilometrski mokri progi izkazali kot najmočnejša reprezentanca na današnji dirki. Ogromno časa so preživeli na čelu glavnine, prav Simmons pa je zaukazal močno pospeševanje, po katerem je večina kolesarjev odpadla.

V manjši skupini na čelu dirke sta bila med drugim Simmons in Sheffield. Slednji je sprva pomagal rojaku pri narekovanju ritma, Simmons pa se je 13 kilometrov pozneje odločil za samostojno akcijo.

Na njegovo močno pospeševanje ni mogel odgovoriti nihče, hitro si je privozil lepo prednost, ki jo je brez težav nadzoroval, na ciljni ravnini pa je imel dovolj časa, da je v miru proslavil velik uspeh.Simmons je slavil s 56 sekundami prednosti pred Italijanom Alessiem Martinellijem. Dobre pol minute za njim je čez cilj prišel Sheffield, ki je dobil sprint za bron med štirimi kolesarji, pa čeprav je večino dneva garal za reprezentančnega kolega.

Osemnajstletni Simmons je, kot kaže, nov velik talent svetovnega kolesarstva. V letošnji sezoni je dobil mladinsko dirko Gent-Wevelgem ter tri etapne dirke v Evropi, sicer pa je nekdanji alpski smučar in tudi zelo vzdržljiv tekmovalec, ki se izvrstno znajde na gorskem kolesu. To je potrdil na 100 milj dolgi dirki Leadville v ZDA, ko je bil drugi navkljub številnim predrtim zračnicam.

Slovenski mladinci se pretirano niso izkazali. Boštjan Murn in Aljaž Colnar sta osvojila 63. oziroma 64. mesto s 16:49 minute zaostanka. Gal Glivar ni prišel do cilja.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike