Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 25.09.2019 18:52:35

ŠOK! Bo Primož Roglič sploh lovil KOLAJNO na tem SP!? Njegove besede vzbujajo velike SKRBI!

Twitter
Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je po današnji vožnji na čas na svetovnem prvenstvu v Yorkshiru, v kateri je osvojil 12. mesto, potožil nad bolečino v zadnjični mišici. Ta je posledica trka v steno na dirki po Španiji. Zaradi nje pa še ni odločen, ali bo nastopil na nedeljski cestni dirki.

"Za cestno dirko bomo še videli. Če bom nastopil, bom skušal dati vse od sebe. S celotno ekipo se bom potrudili. Bomo videli, če bom nastopil. Boli me mišica na zadnjici. Moramo pogledati, kaj se dogaja in narediti načrt za naprej," je novinarjem v Harrogatu povedal Roglič.

Na vprašanje, koliko ga je bolečina ovirala na današnji dirki pa je odgovoril: "Kaj pa vem. Bolečina mi pomagala zagotovo ni. Ne bom se izgovarjal. Nisem bil blizu. Naredil sem, kar sem lahko, dal 100 odstotkov od sebe in to je bilo to na koncu."

Selektor slovenske moške reprezentance Andrej Hauptman je po izjavi Rogliča napovedal, da se bo s prvim zvezdnikom slovenske ekipe pogovoril, preden sprejme končno odločitev o slovenskih nastopajočih na nedeljski dirki. "Najprej bom govoril s Primožem. Mogoče so to le prve besede po cilju. Se bomo odločili in odreagirali po njegovi dokončni odločitvi," je dejal Hauptman.

Hauptman je kasneje sporočil, da se bo Roglič dokončno odločil, ali bo v nedeljo na startu, po četrtkovem dopoldanskem treningu.

Kot rezerva za nastop na cestni dirki doma čaka Rok Korošec.

Roglič ni razočaran

Zasavec je v cilju sicer sproščeno kramljal z novinarji in uvodoma dejal, da je rezultat slab, a mora biti v danem trenutku z njim zadovoljen. S tem je imel v mislih utrujenost po dirki po Španiji ter posledice padca na Vuelti.

"Ta disciplina zahteva čas in trud. Glede na to, da sem ravno končal Vuelto, nisem prebil dovolj časa na kolesu za kronometer, da bi tu lahko konkuriral za kaj več," je bil odkrit 29-letni Roglič.

"Neumno bi bilo pričakovati, da bom na vsaki dirki kar zmagal. Nisem v življenju naredil veliko tako dolgih kronometrov, nisem odvozil veliko cestnih SP. Moram voziti, moram biti tu in se učiti," je nadaljeval.

Že po izrazu na obrazu je bilo videti, da ni razočaran nad svojo predstavo, čeprav je veljal za velikega favorita za medaljo. Ta status si je privozil s številnimi uspehi v tej disciplini v sezoni 2019.

"Zakaj pa bi bil razočaran, 'pišuka'? Razočaran bi bil, če bi celo leto treniral za to in mi ne bi uspelo. Konec koncev, saj sem veliko dobrih stvari letos osvojil," je sklenil.

Za konec pogovora je Roglič pojasnil tudi, da mu mavrična majica svetovnega prvaka v kronometru ne pomeni primarnega izziva.

"Bom po pravici povedal. Raje dobim Tour de France kot specifičen kronometer. Če je kronometer, kot je bil v Bergnu, sem pa seveda mnogo, mnogo bolj konkurenčen kot pa tukaj," je povedal prvi kolesar sveta na lestvici Mednarodne kolesarske zveze Uci.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike