Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 25.09.2019 17:38:51

Rogliču je zmanjkalo MUNICIJE! Nič od KOLAJNE na svetovnem prvenstvu!

profimedia.si
Slovenski kolesar Primož Roglič je na svetovnem prvenstvu v britanski grofiji Yorkshire v današnji vožnji na čas zasedel 12. mesto. Na 54 km dolgi preizkušnji med krajema Northhallerton in Harrogate je zlato kolajno osvojil Avstralec Rohan Dennis (1:05:10), srebrno Belgijec Remco Evenepoel (+1:09), bronasto pa Italijan Filippo Ganna (+1:55).

Roglič, ki je v britansko grofijo Yorkshire prišel kot zmagovalec tritedenske dirke po Španiji in eden glavnih favoritov za končno zmago v kronometru, je za Dennisom zaostal tri minute, drugi slovenski predstavnik Jan Tratnik pa je današnjo preizkušnjo končal na 36. mestu (+6:15).

Za razliko od torkovih voženj na čas, so današnje minile v lepem vremenu.

Roglič je v karieri odpeljal le en daljši kronometer od današnjega, na olimpijskih igrah v Riu 2016 v dolžini 54,6 km, ko je bil 10.

Roglič je na prvem merjenju vpisal 22. čas, bil je eno minuto za Dennisom in zdelo se je, da bo stežka ulovil mesta na zmagovalnem odru. Na drugem merjenju je zaostanek še povečal, pred ciljno črto pa ga je ujel še Dennis, ki ga je na koncu ugnal za natanko tri minute.

"Po moči mi je šlo, kot sem načrtoval. Rezultat je slab, v danem momentu pa moram biti zadovoljen. Ni najboljše za moralo, če te tekmovalec od zadaj prehiti. Na ciljni ravnini sem ga lahko držal. Skušal sem narediti maksimum, pridobil sem neko novo izkušnjo," je na cilju razmišljal Roglič.

Devetindvajsetletni Zasavec pretirano ni bil razočaran, sproščeno je odgovarjal na novinarska vprašanja, pri enem pa je presenetil: "Za cestno dirko bomo še videli. Če bom nastopil, bom skušal dati vse od sebe. Bomo videli, če bom nastopil. Boli me mišica na zadnjici. Moramo pogledati, kaj se dogaja in narediti plan za naprej."



"Bolečina mi ni pomagala, ne bom pa se izgovarjal na to. Nisem bil blizu. Kakorkoli obrnem, naredil sem, kar sem lahko in to je bilo to na koncu," je zaključil pogovor o tem.

Tudi Tratniku se vožnja na čas ni izšla. Želel si je vsaj približati 10. mestu iz Bergna 2017, a je bilo že na prvem merjenju časa jasno, da bo to zelo težko dosegel, saj je za takrat vodilnim Britancem Johnom Archibaldom zaostajal že 44 sekund, na drugem pa dve minuti in 13 sekund.

"Zelo slabo. Po drugi polovici noge niso stekle. Nimam komentarja. Sem razočaran. Dal sem vse od sebe, to je bil danes moj limit," je besede iskal Tratnik.

"Na začetku je bilo vse, kot sem si zadal. Po prvem klancu sem mislil, da bom stopnjeval. Nikakor ni šlo. Ustavljal sem se. Noge so bile trde, nisem mogel dobiti ritma," je pojasnjeval 29-letni Idrijčan in za konec priznal, da je bilo zadnjih 15 kilometrov borba samega s seboj.

Dennis je na koncu za več kot minuto premagal evropskega prvaka, obetavnega Belgijca Evenepoela, ki je lani postal svetovni prvak med mladinci na kronometru in v vožnji na čas. Sredi dirke se je še zdelo, da se bo v boj za zmagovalni oder vmešal še drugi Belgijec Victor Campanaerts, ki pa je nato padel in imel še tehnično okvaro.

Od četrtka do nedelje bodo v Yorkshiru cestne dirke.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike