nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

Severina, Igor Kojić Svet24.si

FOTO: Potem ko je izbrisala soprogov priimek, ...

jansa sarec-pl3 Reporter.si

Ker je Marjan Šarec skočil v prazen bazen, bo ...

spar, trgovina, domžale Svet24.si

FOTO: Je slovenske kupce zajela korona histerija?

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

sta
sta
0 24.09.2019 16:28:17

Zmaga med mlajšimi člani na Dansko, Primožič 49. (dopolnjeno)

alesfevzer.com
Na kolesarskem svetovnem prvenstvu v Harrogatu je bila na sporedu vožnja na čas mlajših članov. Na deževni 30-kilometrski preizkušnji je bil edini slovenski predstavnik Jaka Primožič 49. med 59 nastopajočimi.

Primožič, ki je v nedeljo vozil že kronometer mešanih štafet, je za zmagovalcem, Dancem Mikkelom Bjergom, zaostal 4:18 minute. Dancu sta se na stopničkah pridružila še srebrni in bronasti Ian Garrison in Brandon McNulty; Američana sta zaostala 27 oziroma 28 sekund.

"Tisti, ki so startali na začetku, so imeli nekaj prednosti, ker še ni tako močno deževalo. Ko pa sem vozil jaz, so bile na cesti luže, globoke tudi 20, 30 centimetrov, tako da so te kar ustavile. Ampak na koncu koncev so bile razmere za vse podobne. Ni kaj. Srečen sem, da nisem padel. Nisem preveč razočaran, je pa daleč od tega, kar sem pričakoval," je dejal Primožič, ki si je želel v prvo polovico uvrščenih.

Danes bodo v vožnji na čas tekmovale še članice. Start bo ob 15.40, na njem pa ne bo slovenske predstavnice.V sredo pa bo v britanski grofiji Yorkshire na vrsti prvi vrhunec osemdnevnega boja za mavrične majice, članski kronometer. Posamično vožnjo na čas nestrpno pričakujejo tudi v slovenskem taboru, saj bo na startu Primož Roglič, ki velja za velikega favorita za eno od medalj, če ne celo za naslov prvaka. Nastop čaka tudi Jana Tratnika.

Oba slovenska tekmovalca imata na kronometru v dolžini 54 kilometrov, začetek bo Northhallertonu in konec v Harrogatu, svoje cilje. Tratnik, ki se je leta 2017 na SP v Bergnu izkazal z desetim mestom, je tedne po julijski dirki po Franciji usmeril v pripravo na boj z uro resnice. Upa, da se bo lahko boril z najboljšimi za čim višja mesta.

Zgodba zase pa je v letošnji sezoni Roglič. Letos je nastopil na šestih posamičnih kronometrih, zmagal je na štirih, od tega dvakrat na dirki po Italiji, ki jo je končal na končnem tretjem mestu, in enkrat na dirki po Španiji, ki jo je prepričljivo osvojil.

Članki iz rubrike