ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.09.2019 17:33:33

Brez Primoža Rogliča je Slovenija v mešanih štafetah osvojila sedmo mesto

Twitter/UAE Team Emirates
Nizozemska kolesarska reprezentanca je zmagovalka premierne dirke, mešane štafete reprezentanc v vožnji na čas, na svetovnem prvenstvu v britanskem Harrogatu. Slovenija v postavi Jan Tratnik, Tadej Pogačar, Jaka Primožič, Eugenia Bujak, Urša Pintar in Urška Bravec je bila sedma med 11 reprezentancami.

Mešana štafeta reprezentanc v vožnji na čas, sestavljena iz treh kolesarjev in treh kolesark, je zamenjala ekipni kronometer komercialnih ekip. Prvič so jo preizkusili na letošnjem evropskem prvenstvu v Alkmaarju, ko Slovenija ni nastopila, na premierni dirki za mavrične majice pa je bila zraven.

Tako kot na EP so tudi na SP zlato medaljo osvojili Nizozemci. Zmagovito štafeto so tvorili Koen Bouwman, Bauke Mollema, Jos van Emden, Lucinda Brand, Riejanne Markus in Amy Pieters, ki so bili najhitrejši na vseh vmesnih časih. Na koncu so srebrno Nemčijo premagali za 23 sekund, bronasto Veliko Britanijo pa za 51 sekund.

Slovenska šesterica je na koncu zaostala minuto in 58 sekund. Od moške trojice sta skupaj čez ciljno črto prišla Pogačar in Tratnik, takrat 23 sekund za Veliko Britanijo. Približno enak zaostanek so držala dekleta do kakšnega 20. kilometra, nato pa popustila.

Za Slovenijo bi po prvotnem načrtu v mešani štafeti moral nastopiti tudi prvi slovenski kolesar Primož Roglič, ki je nastop odpovedal zaradi utrujenosti in padca na nedavno končani dirki po Španiji. To je tudi osvojil.


Devetindvajsetletni Zasavec naj bi bil nared za sredino posamično vožnjo na čas, v kateri bo favorit za eno od medalj, ter nedeljsko cestno dirko.

"Malo se je spremenil načrt zaradi Primoža. Žal je preveč utrujen, kar vsi razumemo. Vsi trije smo bili zelo motivirani, nismo se obremenjevali z rezultatom. Rekli smo si, da bomo dali vse od sebe in bo, kar bo. Večinoma sva s Tadejem prevozila kronometer. Imela sva dober čas, tudi moje počutje je bilo zelo dobro. To je pokazatelj za sredo. Optimistično gledam naprej," je povedal Tratnik, ki se nadeja lepe uvrstitve tudi na sredinem kronometru.

"Proga je bila zelo zahtevna. Na začetku je bilo malo bolj ravno, drugi del je bil težek. Trudila sem se, na začetku morda malo preveč. Na klanec mi je bilo težko," je razložila Bujakova.

V ponedeljek sta v angleški grofiji Yorkshire na sporedu kronometra za mladince in mladinke, v torek za mlajše člane in članice, s sredino posamično vožnjo na čas za člane pa se bo končal prvi del SP. Od četrtka do nedelje sledijo cestne dirke.

V slovenski ženski reprezentanci je prišlo do dveh sprememb. Bujakova je odpovedala nastop na torkovem kronometru in bo hranila moči za cestno dirko. Na njej pa bo namesto Bravčeve mesto v ekipi dobila Urška Žigart.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike