Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
1 15.09.2019 13:26:21

POKLON VSEH POKLONOV! Kar je komentator Eurosporta naredil Pogačarju, ODMEVA bolj kot karkoli!

Twitter/UAE Team Emirates
Tadej Pogačar je včeraj dobil še enega navijača med kolesarsko stroko.

Britanski komentator Eurosporta Brian Smith je po včerajšnji epski etapi in zmagi Tadeja Pogačarja komaj zadrževal besede pohvale na račun slovenskega kolesarstva. Imel je dolg monolog, v katerem se je poklonil tako Pogačarju kot Roglilču, še posebej pa mlademu čudežnemu dečku svetovnega kolesarstva.

"Ob cestah se vse bolj pojavljajo slovenske zastave," je dejal za oddajo 'The Breakaway' na britanskem delu Eurosporta in nadaljeval, medtem ko je nekdanji zmagovalec Toura Sir Bradley Wiggins le prikimaval ob besedah izkušenejšega kolega.

"Vse bolj spoznavamo to kolesarsko deželo. Sem so prišli s petimi kolesarji, domov pa se vračajo s tremi etapnimi zmagami Tadeja Pogačarja, rdečo majico in zmago na Vuelti Primoža Rogliča ter belo majico najboljšega mladega kolesarja in dvema na končnemu podestu. To je naravnost fantastičen dosežek za tako majhno državo."



"O tem možu, Tadeju Pogačarju, smo govorili že lani na Tour de l'Avenir, ki velja za nekakšen razvojni Tour de France in ki ga je ta fant zanesljivo dobil. Potem pa dobi profesionalno pogodbo z UAE-jem. Prva leta bi se moral le učiti obrti, ampak fant je dobil Dirko po Algarveju in Kaliforniji, preden je prišel sem. Lani smo gledali Richarda Carapaza, ki je lani končal 4. na Giru, letos pa ga je dobil. Pogačar me spominja nanj, saj ga ni strah napadati. Ves čas je napadal favorite."

"Sam sem želel le videti, kako se bo spopadel na prvi tritedenski dirki. Ponavadi v zadnjem tednu vidimo, kako ti najmlajši pregorijo. In tudi pri njem se je zdelo, da bo tako, ko je izgubil minuto proti favoritom v četrtek. Toda danes ... vau ... To je bila res sijajna predstava. To, da se odpelješ naprej 38 km pred ciljem do konca. To bi moral storiti Miguel Angel Lopez. Poskušal je, a mu je spodletelo. Pogačar pa je to storil v velikem slogu in osvojil srca svojih sodržavljanov. Čeprav je Roglič dobil vojno na Vuelti, je Pogačar dobil to veliko bitko. Je res izjemen talent. Težko se je zavedati, kaj mu je uspelo. Le trije so zdaj dobili tri etape pred svojim 21. rojstnim dnem. Nazadnje je to uspelo Giuseppeju Saronniju leta 1978 na Giru, česar se še sam najbrž ne spominja. To samo pove, kako velik talent je ta fant."

Takole je Smith na sijajen način pokomentiral izjemno predstavo Pogačarja. Podpišemo se lahko pod vsako izrečeno besedo.

Članki iz rubrike