astrologija Dobra karma

Astro vodič po šibkih zdravstvenih točkah vseh ...

Shannen Doherty Svet24.si

Zvezdnica serije Beverly Hills bije hudo bitko z ...

I-tanja fajon-pl008 Reporter.si

Umazane laži Janševih medijev: vmešavajo se v ...

ekipa Svet24.si

Pismo obupanega gostinca: »Gospod Janša, ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Je Igor Zorčič rešitev za konec janšizma?

Adrijana Ojsteršek Odkrito.si

Adrijana Ojsteršek je Miss Earth Slovenije 2020

janez-marn Njena.si

K Janezu prihajata še dve skriti gostji!

ku, sta
ku, sta
0 08.09.2019 17:44:33

BRAVO, Rogla! Nov dan, nov VELIK KORAK proti skupni zmagi! TAKOLE mu spet niso mogli do živega!

profimedia.si
Primož Roglič ima za seboj novo odlično etapo na Vuelti.

Po 154,4 km dolgi 15. etapi od Tinea do Santuaria del Acebe je Primož Roglič ostal trdno v sedlu na vrhu konkurence letošnje Vuelte. Kolesarski as iz Zasavja je zlahka odgovoril na napad glavnega in kot vse bolj kaže edinega konkurenta za skupno zmago Alejandra Valverdeja in skupaj s španskim veteranom pripeljal v cilj. To pomeni, da je ohranil 2:25 minute prednosti pred Valverdejem.

Odlično se je odrezal tudi Tadej Pogačar, ki je v cilj pripeljal skupaj s konkurentom za belo majico in končne stopničke Miguelom Angelom Lopezom. Za Rogličem in Valverdejem sta zaostala dobrih 40 sekund.

Etapa s štirimi vzponi prve kategorije, tudi zaključnim na Santuario del Acebo je pripadla Seppu Kussu, ki je bil v prejšnjih dneh zvesti pomočnik Rogliča. Tokrat je bil v begu in je čakal, da bo pomagal Rogliču na zadnjem vzponu, a do tega ni prišlo. Razlika med ubežniki in glavnino je bila prevelika, zato je lahko Kuss pokazal svoje sposobnosti poganjanja pedal navkreber.

Drugo mesto v etapi je osvojil Portugalec Ruben Guerreiro, tretje pa Britanec Tao Geoghegan Hart, zaostala sta 39 oziroma 40 sekund.

Kuss je slavil peto poklicno zmago, prvo na evropskih tleh in prvo v svetovni seriji. Vse preostale je zbral na lanski dirki po Utahu. "To je zame zelo velika stvar. Nisem še dojel, kaj sem dosegel. Neverjeten dan je bil. V begu sem bil z namenom, da pomagam Primožu, če bo potreboval pomoč. Ko se je razlika povečala, sem imel dovolj časa, da sem šel po etapno zmago," je na cilju razmišljal presrečni Kuss.

V ozadju je iz skupine favoritov Rogliča skušal ogroziti drugi v skupnem seštevku, svetovni prvak Španec Alejandro Valverde, a je Slovenec na njegov napad brez težav odgovoril. Sledil mu je, mu pomagal pri narekovanju ritma, saj je vedel, da lahko ob njegovi pomoči izloči številne kolesarje iz boja za zmagovalni oder. Na slovensko žalost je zaostal tudi Tadej Pogačar, ki pa je obdržal tretje mesto, a je razlika zdaj večja.


Po 15 etapah Rogliča in Valverdeja še vedno ločita dve minuti in 25 sekund. Pogačar je izgubil 41 sekund, z njim je čez cilj prišel Kolumbijec Miguel Angel Lopez, s katerim bije boj za belo majico najboljšega mladega kolesarja. Ta ostaja na ramenih Slovenca. Pogačar za rojakom zaostaja 3:42 minute, Lopezov zaostanek za rdečim Rogličem znaša 3:59 minute.

Roglič je bil sicer danes osmi, mladi up UAE Emirates Pogačar pa 12.

Težek udarec je doživel Kolumbijec Nairo Quintana, ki zadnjega klanca ni zmogel prekolesariti z najboljšimi. Zaostal je 3:50 minute, 55 sekund za Pogačarjem in Lopezom. Skupno na petem mestu zaostaja 5:09 minute.

V ponedeljek kolesarje čaka še ena zahtevna etapa. Na 144,4-kilometrski poti od Pravie do Alto do Cubille jih čakajo trije vzponi prve kategorije, ciljni bo dolg dobrih 18 kilometrov.

Naslednji Slovenec na cilju je bil Luka Pibernik na 95. mestu in zaostankom 18:45 minute. Njegov moštveni kolega pri Bahrain-Meridi Domen Novak je na 120. mestu zaostal 21:01 minute. Skupno je Pibernik 112. in Novak 118.

Na dirki po Španiji ni več Luke Mezgeca, ki si je ob sobotnem padcu zlomil greben kolčne kosti. V bolnišnici v Oviedu čaka na prevoz v domovino, sezona pa je zanj že končana.

Po 15 etapah Rogliča in Valverdeja še vedno ločita dve minuti in 25 sekund. Pogačar je izgubil dobre pol minute, z njim je čez cilj prišel Kolumbijec Miguel Angel Lopez, s katerim bije boj za belo majico najboljšega mladega kolesarja. Ta ostaja na ramenih Slovenca.

Članki iz rubrike