Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 07.09.2019 21:51:30

PRVE NOVICE iz Španije o NESREČNEM SLOVENCU: Ostal bo v bolnišnici, TODA DOBRO JE, da ...

vszi
Štirinajsto ravninsko etapo kolesarske dirke po Španiji je zaznamoval množični padec v zadnjem kilometru pred ciljem v Oviedu. V padcu so bili vpleteni tudi nekateri favoriti. Še najslabše jo je odnesel eden izmed mladih slovenskih kolesarjev Luka Mezgec, ki so ga morali z reševalnim vozilom prepeljati v bolnišnico.

Mezgec (Mitchelton-Scott), ki se je v splošni zmešnjavi znašel na trdem asfaltu, je dobil udarca v kolk in desni komolec.

Po pregledu v bolnišnici so se potrdili sumi, da padec ni bil nedolžen. Kot so pozno zvečer sporočili predstavniki Mezgečeve ekipe, je Mezgec utrpel frakturo kostnega grebena desne kolčnice. Za zdaj kaže, da bodo lahko poškodbo pozdravili brez operativnega posega. Seveda pa poškodba pomeni, da je slovenski sprinter končal letošnjo Vuelto.

Padec je zajel vsaj dvanajst kolesarjev, ki so bili v skupini ob precejšnji hitrosti. Padla sta tudi španski as Alejandro Valverde (Movistar) in zmagovalec 13. etape Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), vendar pa sta nadaljevala dirko in prišla v cilj brez vidnejših težav ter sta po koncu etape vtise delila z novinarji.

V belo majico najboljšega mladega kolesarja oblečeni Pogačar je sicer imel okrvavljen komolec, a je vseeno v cilju odgovarjal na vprašanja in ni dajal videza, da bi imel kakšne hujše posledice zaradi padca: "Nisem pričakoval, da se bo etapa končala s tolikšnim stresom, padec je bil kar trd. Nisem se nadejal takšne zmešnjave, saj je bila naenkrat polovica skupine na tleh. Upam, da bo z vsemi v redu in da se ni nihče huje poškodoval."

Zmešnjavi se je izognil Irec Sam Bennett (Bora-Hansgrohe), ki je nato dobil etapo. Tudi vodilni Primož Roglič (Jumbo-Visma) se je izognil padcu ter je v cilju še na 14. etapi oblekel rdečo majico. Kot je dejal, se je vseeno za trenutek ustavil in je moral dati nogo na tla, da ne bi padel.

Značke: kolesarstvo, španija

Članki iz rubrike